V nogometu je veliko matematike: lestvica odloča o tem, ali si uspešen - ali pa ne. Opala: v prestolnici so (ne prvič) spodili trenerja, ki vodi na lestvici, pri sosedih pa trenerja, ki mu grozi izpad iz lige. V nekaj urah kje "padla" petina trenerjev med žogobrcarji prve lige. Pa je bilo že prej menjav dobesedno kolikor hočeš: tudi v Kranju. Zdaj je kranjski odstreljeni trener finalist pokala Slovenije z drugoligaško ekipo - čudež pa tak!

Jedro problema je nekje drugje in izhaja iz dejstva, da najboljši igralci niso nujno najboljše ali najbolj uspešno moštvo. Najboljši trenerji pa niso vedno najbolj uspešni. Najbolj neznani trenerji postanejo z uspehi najboljši, najboljši nekdanji igralci so lahko slabi trenerji in obratno....Ni ga, ki bi pogruntal formulo, ki bi dala povsod enak rezultat. V Kranju imamo posebno značilnost, ki je pa rezultat dveh različnih okoliščin. Prva je, da je klub talec tistih, ki se najprej nista mogla videti (predsednik:športni direktor, prej trener) in je eden "žagal" drugega - nato sta našla skupni interes in si krijeta hrbet pa bili rezultati katastrofalni ali pa ne. Druga je v tem, da sta oba iz prve zgodbe našla kruh v klubu: plača za prva moža je vedno, kje drugje pa do zdaj nista pokazala takih sposobnosti, da bi ju trg želel in plačal. Preprosto: Triglav je talec para, ki menja trenerje in vse ostale kot ponošene čevlje. Paradoksalno je, da sta za to od istega kluba oba plačana - v bližnji Ljubljani pa je to zadovoljstvo lastnik plačal z okoli 10 milijoni lastnega denarja. Ko so se možni lastniki pojavili v Kranju, jih je omenjeni dvojec seveda spodil, ker bi postala njuna vloga vprašljiva. Zato pa je isti dvojec (športni direktor je odgovoren za nogometno proizvodnjo in prodajo) naklepal za 560 000 evrov dolgov. Jih bosta pokrila onadva? Niti približno.

Začenja se zadnji krog (9 tekem), ko bo Triglav skušal osvojiti vsaj 8. mesto v ligi desetih. Če mu ne bi uspelo, ga čaka Gorica - klub s tradicijo in zgodovino. Mi pa stavimo, da bo - ne glede na vse - vodilni dvojec ostal prisesan na klub in njegovo blagajno. Ker drugo neuspehe ipd. pač kaznujejo z odhodi, pri nas pa sta ona dva večna, ker sta klub spremenila v podjetje. Svoje.