Če smo bili prvi, ki smo zvedeli, kdo bo direktor slovenskih nogometnih reprezentanc, to mnogim ni pomenilo nič. Če smo prvi, ki pišemo kje in kako bo živel v svoji hiši kranjski župan, je to aktivna novica za dve vrsti bralcev: eni bodo prisegli, da je vse to voda na mlin županu, ki je pač dober z novinarjem in .... drugi bodo v tem videli preverjanje izpolnjevanja njegovih obljub.

So pa tudi tretji. Tisti, ki se radi skrijejo za javni interes in javni denar jim je svetinja. Dokler jih ne dobimo pri zasebnem interesu in zasebni uporabi javnega denarja. Eden si z našim denarjem kupi drona, drugi ima z našim denarjem kupljeno omaro varno shranjeno - v domači hiši...Nekje med njimi so tisti, ki svoj zasebni interes skušajo zapakirati kot javnega. Pa smo tam - bolje rečeno: tu. Trma v tem primeru skuša Kranjčankam in Kranjčanom pojasniti, ali je prav, da nekdo uradno poizveduje v javnem interesu, dobi pa moje, tvoje (najprej pa županove....)zasebne podatke o tem, koliko sob ima njegova nova hiša in kje so stranišča....

Sam sem k sreči ali na žalost že nekaj časa - nezaposlen. Ne pa brez dela in Trma je zdaj trmasto na sledi zgodbe, ki je večja od županove hiše. Gre za državo in njeno delovanje. Prav zaradi tega bo zopet kdo iskal od kod in kje in kako sem plačan, da vse to pišem. Oglasil se bo kak direktor na odstrelu in me skušal popljuvati. Ali pa bo v slogu logoreje (besedna driska je ta bolezen) zopet drug pleteničil do nezavesti o nečem česar se ne upa lotiti tako kot je treba: z vprašanji, dokumenti, dokazi.

Bodimo pošteni sami do sebe: ni slabo prejemati javni denar za svoje delo. Še boljše se imajo tisti, ki ga prejemajo za - nedelo. Najbolje tisti, ki ga porabijo za drone, omare ali še kaj drugega. Prav zaradi tega imam tako dober občutek, ko za odgovore Trmi najamejo slovensko znano odvetnico ipd. To je pač znak, da delujemo v javnem interesu tistih, za katere in s katerimi sprašujemo.

Trma deluje javno in zasebno. Zato ker jo plačujem sam kar je pač treba plačati, da deluje. Pa poskusimo takole: bi vi pomagali Trmi z 1 (enim) evrom, da bi še trmarila? Imate interes za to?