Slovenska medijska obsedenost s tem, kako so igrali v neki profesionalni ligi čez ocean, je boleča. In zame moteča. Mavsi so to in Mavsi niso ono...do nesmisla! Pa dobro: naš mladi as odigra (ali ne odigra) okoli 80 tekem in tole zna res postati obsedenost! Zakaj moram vsak dan vedeti, kdo je za neke zame povsem nepomembne klube dal ne vem koliko košev ipd., je davek slovenski podložniški miselnosti in hlastanje za všečnostjo. Dobro: tudi "lukomanija" je že šla čez vse meje, ker samo še o menjavi spodnjic ne beremo. Ne pozabimo: "delanje novic" je povsem blizu "rumenim medijem" ali pa kar zaščitni znak...

Po drugi strani pa česa ne moremo prebrati. Na primer: odmevov na blamažo pri milijarde vredni ligi prvakov kjer ga je pošteno polomila super bogata UEFA. Ki jo vodi naš Sandi Čeferin. Ki je - tako kot tisti mladec pod koši - "honorarni bog" za mnoge. Če bi se podelal komu na glavo, pa bi ga še hvalili. Pa ga v tujini ne več tako vzneseno kar pa seveda pri nas ne povzamemo. Povzamemo marsikaj lepega o enem najbolj vplivnih ljudi v Evropi, da o Sloveniji ne pišem - tega pač ne. Niv kontekstu tistih, ki "bildajo" njegovo podobo.

Te dni sem pil kavico z nekom, ki je po nogometnem znanju svetlobna leta nad mano in - ojojoj svetoskrunstvo, priznam - tudi "malo nogometašem" Sandijem: "Veš, sem v nemilosti pri njem. Zgodilo se je, da mu na neki tekmi nisem podal dovolj žog, ko smo brcali mali fuzbal. Pa mi je to očital, jaz pa glede nogometa čisto vsakomur le ne pustim, da mi soli pamet!"

Da so veliki ljudje na moč malenkostni, ni novica. Tisti, ki smo kdaj vsaj malo brcnili žogo ali karkoli počeli na igriščih pa vemo drugo resnico: MNOGI ŠELE NA IGRIŠČU POKAŽEJO, DA SO EGOISTI, EGOCENTRIKI - IN SEVEDA ŠE VSE DRUGE ČLOVEŠKE LASTNOSTI IN SLABOSTI. ZATO SKROMNO ZAPIŠEM: NA IGRIŠČU SEM SKUŠAL PODATI TISTEMU, KI JE BIL BOLJE POSTAVLJEN ZA LEPO AKCIJO ALI GOL. IN NIKDAR NISEM PRIČAKOVAL, DA VSI PODAJAJO MENI. KER NISEM ČEFERIN, KI JE - TAKO MIMOGREDE - V NOGOMET ZAJADRAL PREKO MALONOGOMETNIH VOD.... MALO JE TOREJ IGRAL MALI NOGOMET IN BIL ŽE TAKRAT VELIK. ZASE.