Zares = za hec! Pozitivno = negativno! Povežimo Slovenijo = prerežimo Slovenijo! Konkretno = zavajaj spretno! In tako dalje in tako naprej z zeleno barvo v ospredju, ker je zelenih strank zdaj že ohohoho...Vsak dan ena nova, vsak dan nove obljube in največja neumnost, kar jih je: zdaj je eden od časopisov objavil "verodostojno" raziskavo kjer je na tretjem mestu priljubljenosti stranka - ki jo sploh še ni ! Morda je niti ne bo. Je pa njen nesojeni prvi obraz, ki je "bolje vrabec v roki kot golob na strehi" izdelek politične scene, ki bi vladala z "rdečo buržoazijo" tistih, ki se bodo borili za volivce in obenem vedno imeli "back up" - če ne bom vpliven politik, bom pa direktor državnega podjetja in obratno!

Največji potuhnjenci in podtaknjenci pa so seveda tisti, ki so - sredina. Iz desnih brlogov lansirani razumniki so z dejanji ali mislimi ali obojim in še čem seveda "njegovi" verniki. Oblast pa bi z velikim vodjem osvojili kot "intelektualci" - sredinski, razumni ipd. Enemu med njimi pri tem ni prav nič nerodno svojo fakulteto krmiti na državnih jaslih. Ker takrat gre pa za kaj drugega kot glas razuma, gre za žep in tošel, kot rečemo...

Suša je v Kranju, a ne bo dolgo. Če ne bo toliko strank, bodo pa liste. Mimogrede: v Kranju so politično propadle SMC še preden se je to zgodilo na državni ravni in SNS, ki nikdar ni imela posebnega uspeha, da o Zares ipd. niti ne pišemo. Liste, ki so v slogu muh enodnevnic postale stranke z močjo vladanja (Več za Kranj) so le še strančice, v Kranju živita predsednica stranke in njen generalni sekretar, ki tukaj niti svojega občinskega odbora dolga leta nista zmogla sestaviti.

Trmasta stranka ali lista? Trma kranj drma! Trma kot politična utež v kranjskem mestem svetu? Ja. hudiča: zakaj pa ne? Saj smo imeli stranko krajevnih skupnosti, ki je preko enega moža vladala celemu mestu? In mladi so postali vse starejši in bogatejši in niso bili več za Kranj ampak za oblast. Svojo, seveda. Leto 2022 bo torej tudi v Kranju povzročilo politično vrvežavost novih in starih.

Trmastih nas je veliko. Zakaj ne bi s trmo začeli spreminjati tudi politično sceno? Tako razmišlja veliko ljudi in že snuje stranke in liste in županske adute: trmasti, zeleni, rumeni, naši, vaši...Napovedujemo: pestro bo!