Nič nimam proti desničarjem in trdim, da imajo marsikaj prav v kritikah stanja v Sloveniji. Nič nimam proti levičarjem, srce imam pač na levi strani - in marsikaj jim lahko očitam glede dejstva, da so Slovenijo vodili večino časa zadnjih trideset let.

Ko papreberem, da smo postali problem Evrope in da "pozorno spremlja" stanje pri nas veliki brat čez lužo, mi ni vseeno. Slovencem ni države izborila Evropa, še manj ZDA (slednji so dolgo časa navijali za to, da ne bomo samostojni...). Ampak: izboril je ni niti Janez Janša - a se tako obnaša. Prilastil si je Slovenijo kot jo vidi on sam oziroma tako želi narediti. Ravnanje s policijo je nagnusna farsa. Ravnanje s tistimi, ki mu osebno in politično niso po volji, je tragična podoba Slovenije, ki je nastala 1991. Nihče mu ne odreka zaslug, a sam si je vzel vse to v last in njegovi verniki mu sledijo. Toda to zdaj ni več samo naš problem, samo problem odnosov v nši politiki in (razdvojenem) narodu, če hočete. Postali smo problem navzven - pa naj to ustvarjajo mediji ali kdorkoli. Osvoboditelj postaja diktator z oprodami, ki kršijo med virusno krizo vse mogoče predpise v posmeh nam, ki te (največkrat zgrešene) ukrepe poslušamo iz njegovih ust?! Ko nas je skregal med sabo kot že dolgo ne, nas je skregal očitno tudi s svetom, ki mu - k sreči - ne sledi. Ali pa mu sledi tisti del, ki mu je sodobna diktatura rešitev pred njim samim in njihovim ljudstvom.

Noče biti talec nobenega Slovenca - pa naj je še tako zaslužen. Nočem biti talec nobene vlade - pa naj bo še tako demokratična. Nočem biti talec nobene politične opcije - pa so skoraj vse dovoljene. Najmanj pa hočem biti talec sprevrženim politikom, ki so včeraj "molili Tita" - danes pa hočejo, da "molimo njih = njega". Ne bo šlo. Ustvarjanje novih in novih sporov in zamer, kreiranje države po lastni meri in prepričanju, ustvarja TRAJNO POLICIJSKO URO KJER SMO Z NJIM ZAPRTI KOT V KLETKI. TA KLETKA NI VIRUS, TA KLETKA JE RAVNANJE. NE RAZMIŠLJANJE, SLEDNJE PUSTIM VSAKOMUR IN NAJ GA IMA KAKRŠNEGA HOČE. RAVNANJE JE KLJUČNO, DEJANJA ŠTEJEJO. IN SLEDNJA BODO PRIVEDLA DO UPORA IN O TEM NI VEČ DVOMA. PA ČE SE UPREM SAM ALI PA VSI MI.

DOVOLJ JE, TWITO, DOVOLJ!!!