Recimo: ugled se meri tudi po vplivnosti. Slovenski športni mozaik nima vpliva na to, da bi igrali nogomet, metali na koš ipd. vsaj (slovenski) profesionalci. Ne, zapora velja tudi zanje ali predvsem zanje. In ker je svinja kdor svinjsko misli, je nemalo takih, ki prisegajo, da je to mala šola velikaga nagajanja Janše Čeferinu. Tistega Janše, ki mu pod nos nosijo Čeferina kot konkurenco pa čeprav slednjemu na misel ne pride, da bi se odrekel milijonu (najmanj) letno za vodenje evropske fuzbalske zveze. Kjer sicer (skoraj) vsi brcajo žogo, le v njegovi Sloveniji - ne!? Ker smo frustrirani, ker v vsem vidimo politiko, ker smo razdeljeni in razcepljeni, je tak pogled možen, celo verjeten. Ker realnega smisla v prepovedi športnih prireditev v okviru mehurčkov kot do zdaj, ima toliko skupnega kot trgovini, ki sem ju danes videl: v eni prodajajo športne cunje in copate in je zaprta ... v drugi pa še kolesa ipd. in je odpra. Sta pa nekaj metrov narazen!

Ko so se športniki malo "postavili na zadnje noge" in začeli pisariti Janši, so mu polepšali te dni vsaj toliko kot bi mu jih zaresna Trumpova zmaga, ki jo je že proslavljal lani...Zadel jih je "v živo" s prepovedjo, dokazal moč in se požvižgal na Čeferinove vazale in njihove proteste. Tekem v prvi ligi ni, v drugi ligi jih tudi ni - glejte ligo prvakov!?

Mnogi bodo s kavča rekli, da je naš ligaški šport tak, da je vseeno, če ga ni. In si bodo še naprej dnevno vbrizgali potrebno dozo "dončićmanije" in več vedeli o tem, kdo so "kozlički" in kdo "kralji" in kateri motociklist govori boljšo "špangleščino" kot pa morda dojeli, da smo doma v Sloveniji, da imamo slovenski šport, ki je proizvod tega kar zmoremo. Zato je seveda Janšev udarec športnim dogodkom lekcija o moči in vplivu, nič drugega. Ne prvič in ne zadnjič je temu tako in Pahor ne vihti zastave in se ne slini na tribuni, ker...no, saj ni važno.

Najhuje je, da šport mnogokrat povzroči, da se politiki slinijo na dogodkih. Tito je še afriške neuvrščene prijatelje vozil v Planico, naš Borut maha z zastavo na tekmah in danes je ob novi zmagi Janeza Janše nad športom pospravil zastavo, ki jo zdaj zmagovalno vihti predsednik vlade....Je eden redkih, ki je premagal - šport. Žal.