Zoran Stevanović me nikdar ni prevaral niti za trenutek. Preprosto zato ne, ker je sam vedno poskrbel za to. Da je pridobil mnoge in jih še bo, ni moj problem. Je pa zanimivo to, da se je delal prijaznega nekoč ravno v novoletnem času in mi celo predlagal, da bi pisal lepo o njem ipd. Od takrat je minilo precej časa, vmes me je zmerjal dobesedno vedno. Na moja vprašanja ni zmogel, hotel, znal odgovarjati. Sam pa sem vse od njega zapisano ipd. vzel stoično mirno: javne osebnosti smo tudi novinarji, ki o drugih pišemo /tudi/ ne ravno "nežno"! Res pa je, da meja žaljivosti ima svoje meje kar je politik že skusil in še bo - sodni postopek v izgubljenih postopkih je zdaj drag že okoli deset jurjev....

A naslov ni naključen in je sposojen od tam kjer v sočnosti jezika mnogokrat prekašajo tukajšnje okolje. In tam imajo izraz za obraz malo drugače pojmovan, a vendarle podobno. Gre pa za "čist obraz", da bo jasno in z njim povezan pojem časti. Slednja je v politiki žal precej po blatu povaljan pojem, a vendar: tudi tu so neke meje.

Zakaj sem se danes zgrozil? Ker sem zdaj po neki logiki - njegov. Zoranov! Kajti: vsa ta leta me je predalčkal k županu Matjažu Rakovcu, ki ga zdaj "pet pred dvanajsto" podpira. Tu ga pa moram hudo razočarati: lahko podpira zdaj pljuvalec po spletu ipd. tudi Rakovca, to je njegova stvar. ODLOČNO PA IZJAVLJAM, DA S TEM NOČEM IMETI NIČ. DA NE MARAM HINAVSKIH IZLIVOV KORITOLJUBJA, DA NE SPREJEMAM NENAČELNOSTI, KI JE ZASVINJANA Z DNEVNIMI KORISTMI. IN SEM TAKO POTEGNIL ČRTO: MED MANO IN TAKIMI POLITIKI ŽE ZDAVNAJ, ZDAJ PA TUDI MED POSKUSI, DA BI KOMU ZLEZEL POLITIČNO V RIT, KOT ZAPIŠEMO V SLOVENIJI.

Odločno in javno se torej ograjujem, da bi kdo morda za sekundo pomislil, da mene (prosto po stražiškem resničnem častilcu Matjaža Rakovca) s tem kakorkoli poveže. Bom raje "na čistini" kjer me ne marajo ne taki, ne drugačni. Kajti, ko sebe pregovorno vprašam "pošto obraz....?", nimam težav s ceno. Moja čast ima ceno v tem, da me pljuvajo, trosijo laži o meni, svinjajo na vse načine ravno taki, ki svoja načela in načelnost in še kaj znajo zabarantati za kakšno drobtinico kdaj v prihodnosti.

TRMA NIKDAR NI BILA IN NI IN NE BO NE NEPRISTRANSKA IN NE OBJEKTIVNA. JE PAČ TO KAR JE IN KDOR JO BERE ALI NE BERE, TO POČNE PO SVOJI VOLJI. ZATO SEVEDA ZAHTEVAM IN PROSIM IN HOČEM, DA ME ZORAN STEVANOVIĆ KOT POLITIK PLJUVA NAPREJ KOT DO ZDAJ. KAKO JE POSTAL ČASTILEC LIKA IN DELA MATJAŽA RAKOVCA, BO PA POJASNIL SVOJIM VOLIVKAM IN VOLIVCEM, ČE GA BO VOLJA.

Hvala, ker je to do zdaj in bo od zdaj vzel na znanje. Kdo je zdaj prodana duša, koga je zdaj kdo kupil, naj cenijo drugi. Meni ni treba, ker vse to že dolgo vem.

Po čem je torej čast, Zoran?

Miran Šubic, ki zna ločiti zrna od plev - zase, ne za druge.....