1.dejanje: vsi naši glavni mediji (levakarski kot bi rekli svečkarji) so povzeli čestitko, ki jo je Tanji Fajon in SD (stranka je nasledila nekdanjo komunistično partijo pa zvezo komunistov pa prenovitelje pa...) za zmago na volitvah 2020. Saj še ni znano, kdo bo zmagal? Saj ni lepo čestitati vnaprej? Mar ni grdo, če se tuj politik vtakne v notranje zadeve svobodne in suverene države - pa čeprav jo je skupaj za en delček New Yorka!?

2.dejanje: vsi naši mediji pod diktatom predsednika vlade Janeza Janše so povzeli njegovo ogorčenje, jezo, njegov odpor in strah pred "amerikanizacijo" Slovenije kjer tuji voditelj posega v demokracijo ipd. itd. Predsednik vlade je ukazal polno bojno pripravljenost (pomagal mu je predsednik države, da je vse čisto..) vseh naših bojnih letal in ladij, ker se v slovenske notranje zadeve vtika "hegemonostična velesila"

TRETJEGA DEJANJA NI, JE PA UVOD. NEKDO V SLOVENIJI JE POLEG NEKOGA V ZDA RAZGLASIL ZMAGOVALCA VOLITEV, MU "ČESTITAL" IN DODAL TUDI MORALNO IN POLITIČNO SODBO, DA JE EDINO NJEGOVA ZMAGA - PRAVIČNA.

Rad bi dodal skromno pojasnilo nekoga, ki je 30 let bil ob nogometnih igriščih in doživljal zmage in poraze v 1. in v 90. in še kasnejši minuti: ni mi pomagalo, kaj si želim ampak je odločal rezultat, gol...Ni bilo pomembno, kdo in kako ga je dosegel, da je bil le - regularen. Zato me je sram, če nekdo (oprostite izrazu) ritolizniško čestita za zmago pred koncem tekme. Četudi ima kasneje prav ali pa ima narobe, to nikdar ni bila in ne bo moja čestitka. Slednja (stisnjenih zob ali prešernega nasmeha) pride vedno po tekmi! TO SEM NAPISAL, KER ME EN .... BRIGA, KOGA BI RAD KOT ZMAGOVALCA VIDEL JANEZ JANŠA. KO PA VNAPREJ ČESTITA IN RAZGLAŠA ZMAGOVALCA PREDSEDNIK SLOVENSKE, TOREJ MOJE, VLADE, ME JE SRAM. ZANJ IN ZA VSE, KI RAVNAJO TAKO. ČE BI NAMREČ SLOVENKE IN SLOVENCI VNAPREJ ČESTITALI ZMAGOVALCEM, NAS NE BI BILO VEČ V TEJ LEPI DEŽELI.....