Po bitki smo lahko vsi pametni. Zdaj je namreč jasno, kakšno blamažo in kakšno škodo nam je zakuhal predsednik naše vlade. Ne, ni se tresla Amerika ob njegovi čestitki današnjemu poražencu, tresli smo se mnogi tukaj, v Sloveniji: od jeze. Ne, ker ni bilo mogoče, da bi zmagal zdaj poraženi, še kako je bilo možno. Jezila nas je nadutost slovenskega predsednika vlade: čestitati preden je tekme konec, je res nekaj tako zavržnega, da človek ob tem pomisli samo eno: ZASVOJENOST Z LASTNIM EGOM, Z LASTNO POMEMBNOSTJO IN VELIČINO TE PRIPELJE DO NOROSTI, KI NAJ BI JO OPAZIL SVET, VSEMOGOČNA AMERIKA PA ŠE POSEBEJ! Pa saj so mnogi po svetu to opazili in se nasmehnili, posmehnili, namrdnili...Slovenceljsko ponižno čestitko poslati nekomu, ki ima za ženo Slovenko in ga nič, ampak res nič ne povezuje z nami, je lahko vljudno, če ne zgrešiš časa in kraja in trenutka.

Čestitka nič ne govori o ameriški tekmi za Belo hišo kjer bo seveda poraženi še nagajal in kljuboval. Zakaj? Ker je njegov ego še večji od tistega, ki mu je prvi (in edini) čestital za zmago, ki je ni. In je ni bilo. In je ne bo. Zakaj ne? Zaradi tega, ker so 4 000 000 /dve Sloveniji/ odločili drugače.

Janez Janša je mnogokrat veljal za vrh slovenske politike (ko je vladal ali bil v opoziciji). S to polomijo kariere je (p)ostal neverodostojen. In z njimi vsi, ki nas predstavlja....Je že čestital Bidenu ali bo tokrat počakal "do uradne razglasitve zmagovalca"!?