Ko človek misli, da je doživel že vse neumnosti tega virusnega časa, od nas plačani poskrbijo za nove in nove. Početje državnih vohunov, ki so pripravili "delovno srečanje" v večernih oblekah in s prikazom kuharskih veščin, je zavržno. Nizkotno do tistih, ki jim kranjski govorec mesece in mesece trobi o tem, kdaj se bodo muckali na klopcah in podobnih neslanostih. Vohuni, ki jih pri kršenju norm (vsaj moralnem, za ostalo puščamo vse odprto) zalotijo in flagranti kot šolarčke, so od nekdaj mojstri za afere, zgodbice ipd. Tokrat je šlo čez vse meje, ko so si državni grad izbrali za pojedino, nazdravljanje in kar gre še zraven.

Dogodek bo imel take ali drugačne posledice, a o nečem ne gre dvomiti: predsednik vlade je med prvimi kadrovskimi rezi odrezal prejšnjega šefa nemodre sove in nastavil svojega (bivšega) odvetnika. Kaj bosta storila zdaj, ko je isti prvi človek najbolj grobo zanikal vse kar nam trobi tudi - predsednik vlade!?

Taka dejanja, take poniglavosti za naš denar, poglabljajo prepad med nami in njimi: mi smo veseli, če gremo lahko v trgovino po nov televizor, oni si naročajo kuharja na delovna srečanja, da jim pokaže, kaj zna skuhati.

Oni so nam skuhali blamažo, sramoto, nečednost. Vsa pojasnila so ob fotografiji nasmejanih vohunov v večernih oblekah le še sol na rano. Brez sramu, brez empatije za sodržavljane so na "tajnem dogodku" za naš denar malo rajali tisti, ki naj bi najbolj skrbeli za našo varnost!?

Kako že gre lojtrca "poveljniške odgovornosti"? Predsednik vlade nad ministrom za notranje zadeve, oba kot člana vlade nad žurerji s Strmola! Preprosto, kajne?