Pomislite, skakalec komentira na javni televiziji odnose v reprezentanci katere del je še vedno!? Skakalec ocenjuje trenerje, druge skakalce? Medijski lakaji se slinijo ob tem, etika pa je šla k hudiču že zdavnaj. Na primer takrat, ko je vsemogočni mag skokov začel z nosljajočim doktorjem svojo preobrazbo: zdaj je bil vodja tekmovanja, zdaj je bil televizijski komentator, zdaj šef Planice - najraje pa vse obenem, skupaj...Za vsem tem je nesporni mag in oče in boter celotne zgodbe, ker lahko "zrihta" denar tam kjer ga drugi ne morejo. In tako je šef skakalnega športa pač nekdanji predsednik socialistične mladine, ki je preživel vse spremembe, vse obrate, čas pa je povozil mnoge v športu, ki je itak ena sama zmeda: nihče ne ve, kdo je prvi, dokler se na ekranu čarovnija ne izriše...pa si lahko skočil dlje, ustavila te je izravnava.

Kakšna simbolika: tako kot je zapleteno tekmovanje v tem bizarnem športu, tako so zapleteni odnosi in še kaj. Ste kdaj pomislili ali primerjali, kako so si ti fantje podobni: bledi, mozoljasti,shujšani in kot po pravilu - zateženi. Ne zmorej ene sproščene izjave, odziva (izjeme potrjujejo pravilo), vedno so čemerni...lačni? Ta manekenski boj za grame telesne teže seveda narekuje prehrano, vpliva na presnovo in na počutje in splošno skupno podobo: shirana četic mladih fantov v času telesnega dozorevanja zrezka videti ne sme. Prav? Odlično? V službi zdravja?

Preskok domov. V času slovenskega športnega orgazma v Planici na spletni strani vodilnega kluba (trije vidni člani reprezentance najmanj) ni nobene novice, nič ne nagovarjajo navijačev, nič ne sporočajo. Vodilni kranjski in slovenski klub v času digitalnih navijačev iz Planice spi zimsko spanje na področju, ki posredno prinaša odziv, navijače, sponzorje?

Nisem noben poznavalec, a take stvari me šokirajo: bo kdaj kdo od toliko in toliko poznavalcev tega športa napravil resno razsikavo o tem, kako podobni so si med seboj z bledico, koščenimi postavami? Je to zdravo in normalno in človeško?

In samo še tole: vsi skupaj jih od slavnega "to moram pa Jelkota vprašat" sem niso bili sposobni naučiti pojavljanja pred mikrofoni, obnašanja v javnosti, odnosa do medijev!? Tudi to pove več ali veliko o velikih magih skakalnega športa, ki vedno ostanejo, skakalci pa padejo. Na doskočišču in potem.