Gobezdač odloča, kdo je žvižgač!? Tisti, ki je plačan za to, da nam kot petletnikom kvasi z ekranov o tem, kdaj bomo "zopet sanjali", danes presoja ljudi. Tako kot "njegov" notranji minister, ki ga bolj skrbi, kako so posneli drugega ministra kot pa kako je nakazal koruptivno dejanje. In če pomislim, da gre za našega Kranjčana, ki je njega dni pljuval na veliko po tistem, s katerim zdaj tako rad "na štiri oči" pomaga državi! Kajti žvižgač je kriv, ker ni preprečil, da bi se v skušnjavo ne spustili nekdanji predsednik vlade z orglicami ali podpredsednik vlade, ki mu je v življenju propadel še vsak (političen) projekt ali....pa saj niti ni pomembno.

Zakaj me moti, da nekdo, ki nastopa tako zviška in nas ima s svojim podajanjem za otročad, ki jim mora on, vsevedni, pojasnjevati, kdaj bodo sanjali o tem, da bodo šli iz Šenčurja v Cerklje? Zato, ker takih preobrazb res ne maram. Ne maram niti ljudi, ki jih uprizarjajo tako očitno in tako nespodobno. Če bi samo opravljal svoje posel, bi rekel: tudi on mora živeti pa jaz tudi pa ti tudi...Ko pa si vzame božjo podobo razsodnika o tem, kdo je žvižgač in kdaj naj ljudje sanjajo o svobodi, ki nam jo bosta dala onadva, ki se srečujeta na štiri oči in si vse povesta - je to res mizerija.

Človeka mimogrede kam odnese, tudi mene je že velikokrat. In me še bo, verjetno. Ne bo me pa odneslo tako daleč, da bi svojo podobo, svoje življenje, svoj jaz tako popačil. Dovolim si eno domnevo, zakaj je tako: ko si dokončal diplomatsko misijo, te ni nihče več pošteno povohal - prišel je čas za umiritev, a ti si v sebi čutil poslanstvo. Pa so te prezrli, čeprav si lepo pri državnem koritu preživljal čas. A spomin na trenutke, ko si s pištolo za pasom tej isti raji prinesel svobodo, ko so bile tvoje besede res za vsakega državljana pomembne, je bil premočan. Ko On pokliče, pritečeš kot kužek in lajaš pač kot on narekuje....privezan na štriku, ki se mu reče odvisnost zaradi .... (vstavi po želji: ego, denar, slava, pomembnost....). Meni so velikokrat (upravičeno....) rekli, da sem gobezdač. Ampak: človek, ki je bedo početja gobezdačevih gospodarjev razgalil javno, ima 40 000 tistih, ki mu verjamejo. Koliko jih še verjame gobezdaču?