Ko ga zagledam s tistim vzvišenim izrazom, mi je kar slabo. "Bademajster" so mu dali vzdevek v politiki, meni nehote vzbuja podobo mesarjevega sina, ki seka in reže in meče meso na tehtnico. Priznam: ni lepo tako kar počez opisati človeka, ki ga ne poznaš. Ampak: jaz ga poznam. O takih je Napoleon zapisal za zgodovino: "Ljubim izdajo, ne maram pa izdajalcev!" Kako dober opis za karakterje kot je ta resnično sramoten lik slovenske politike in vseh njenih značilnosti. Slabih, seveda. Ko se je slinil v prejšnji vladi in napihoval do onemoglosti, je bil smešen. Potem je bilo obdobje, ko je bil - pameten: izračunal je, kako udobno lahko še mljaska ob koritu in to (gledano politično) vešče unovčil. Ampak ni računal na virus. Na virus, ki se mu reče primitivna nevednost in hodi po svetu z lumparijo - pa kamor pridejo. On je prišel visoko, previsoko - padec bo strm. Ko je svojega purša poslal urejat zadeve tja od koder smo pričakovali zaloge z maskami, vizirji, je zdrsnil tako tipično, da bolj ne bi mogel. In zdaj bo končno (pred, med ali po krizi) imel priložnost, da stopi za govorniški oder s tisto oholo držo in maske bodo dokončno padle. Ne samo njegove: ni ga predsednika vlade, ki bi (citiram) v vojnem času trpel takega bleferja in pozerja in zraven še s prsti v marmeladi ujetega! Razen enega: tistega, s katerim sta siamska dvojčka. Če prereže popokovino med njima, bo konec sladkosti oblasti kjer nastavljaš in postavljaš svoje pajace do onemoglosti. Koalicija s takimi je pot v pogubo.

Izdaja je v politiki (slovenski posebej) stalnica in Bademajster je njen zaščitni znak. Vse ostalo pa je pač tisto, kar trdim tudi zase: ujetniki svojih značajev smo in zato pošiljamo depeše po svetu in svinjamo lastno državo in zato nasedamo milijonarskih dobrotnikov prevaram in zato revanšistično jemljemo državo za svoj poligon kjer oblast prinese sladostrastje obračuna. Bademajstrovega šefa poznamo, ne bo se spremenil čeprav to celo sovražniki kdaj pa kdaj želijo, kaj šele njegovi prijatelji. Prav. Da pa je postal ujetnik človeka, ki je politični izdajalec in ministrski nesposobnež, je prekletstvo.

Da ne bom preveč črnogled: alternative ne vidim. Najmanj med tistimi, ki so Bademajstra ustvarili zato, da jih je brcnil v rit.