Doma sem ob izpadu dnevne količine "zasvojenosti z nogometnimi prenosi" objavil, da se je vsem družinskim članom izrazito povečal dostop do televizijskih vsebin: športa ni, nogometa ni - vsaj svežega ne. Ko pa sem poslušal našega slovenskega predsednika evropske zveze, sem se pa smejal: stiska po njegovem je res zanimiv pogled na stanje sveta in športa!? Če taki odvisniki od nogometa razumemo čas in stiske in ...potem seveda res ni bilo dvoma. Je pa nekaj res: gre za najbolje plačane športne funkcionarje na svetu in ni čudno, da so bogataši iz klubov in zvez in krovne zveze radi poudarjali tudi izgube....Halooo? Nogomet bo živel dalje - pa bil prvak Olimpija ali Triglav! In zato je drama (posebej še medijska) s srceparajočim in z bridko usodo utemeljenim rezultatom, ki je vsem jasen vnaprej, res smešnica. Izhaja pa iz občutka - pomembnosti...in nogomet je najbolj važna nevažna stvar na svetu, kajne?

V Kranju ljudje še vedno balinajo skupaj, ker se jim zdi to pač "zdravo". To je eden od primerov, ko nekaterim (ni jih tako malo) opozorila ne zaležejo. Morda pa bi zaleglo res le kaznovanje "po žepu", ker imamo na eni strani prostovoljce (odziv je odličen kar je logično - Kranj je mesto dobrih ljudi), ki bi tvegali tudi svoje zdravje za pomoč drugim in na drugi ljudi, ki so egoisti v svojem ravnanju. Da o bridkem spominu na mestnega politika, ki je tri tedne nazaj "izzival koronavirus" (pa čeprav verbalno) niti ne pomislim.

Kot antipod vsega je vreme čudovito. Sončno, (pre)toplo. In te to zvabi ven na vrt, če ga imaš: nekaj postoriš, si na svežem zraku, virus se malo potuhne (upam....) in svet in dan je lepši. Verjetno gre prav za to v tem času: poiskati/obdržati tisto, kar te sprosti od pritiskov izrednih razmer, izrednih ukrepov, izrednih ljudi.....Biti preprosto več s sabo, to je zdaj naloga. In upam, da nam bo pri tem lepo....kajti tudi sam sebi je človek lahko prijatelj ali pa sovaržnik, kajne?