1.

Včeraj je mestni svet sprejel sklep, da kranjska knjižnica ne bo poimenovana po nedavno umrlem profesorju, pesniku, pisatelju, publicistu, raziskovalcu Francetu Piberniku, častnemu občanu Kranja. Za to točko dnevnega reda gradivo ni bilo razdeljeno novinarjem, vsebovana pa je verjetno pod pobudami ipd. svetnikov. A pojasnil jo je Janez Černe (SD), podžupan.

2.

Janez Černe je dan kasneje na novinarski konferenci na ta sklep "pozabil". Na vprašanje urednika Trme Mirana Šubica pa je javno priznal, da obstaja pobuda društva Trme o preimenovanju, a "nanjo pobudnik ni dobil odgovora."

3.

Pobudo za preimenovanje smo pred več kot mesecem dni poslali tako županu Rakovcu kot podžupanu Černetu kot VSEM SVETNICAM IN SVETNIKOM - MED NJIMI JIH JE VSAJ 5 PISNO PODPRLO POBUDO, ŽUPAN IN PODŽUPAN PA SE JAVNO NISTA IZJASNILA NITI PO MAJSKEM ODPRTEM PISMU (ZGORAJ). Še več: stekla je aktivnost pri kateri je bil pobudnik izločen iz postopka - vsaj kar se javnih odzivov tiče. Neformalnih ne štejemo, ker niso imeli in nimajo nobene teže.

4.

Nas je torej politika prezrla ali nas je prezrl občinski vrh? Ne bo držalo: s pobudo se je javno strinjal podžupan Robert Nograšek ? Kako je potem mogoče, da ni skočil pokonci in preprečil točko o "nadomestnem predlogu", ne vemo. Vemo pa, kaj je društvo Trma poslalo vsem in na kaj nismo dobili odgovora...