Mestna občina Kranj ima kar nekaj pravnikov, ki jih vodi gospa Mateja Koprivec. Njihovo delo je seveda skrbeti za zakonito delovanje občine. Ko se posameznik spusti v "bitko" z občino, za njo stoji vse pravno znanje. Ko se tega loti še posameznik, ki sploh ni pravnik, je razmerje toliko bolj v prid strokovnjakom ustanove. Trma je storila prav to: želela je pridobiti občinski dokument, ki se mu reče POROČILO O NOTRANJI REVIZIJI..NA PODROČJU PORABE SREDSTEV SVETNIŠKIH SKUPIN... Kdo je naročil revizijo? Župan Matjaž Rakovec. Kdo je žele urediti to področje? Očitno župan Rakovec. Toda najprej so na MO Kranj storili prvo napako: na našo zahtevo sploh niso odgovorili tako kot jim nalaga zakon, ampak nam je zavrnitev zahteve poslala vodja kabineta župana Katja Štruc. S tem se nismo sprijaznili in najprej v postopku ugotovili "molk organa", ki je nastopil zaradi nepravilnega odziva. Na podlagi postopka preko informacijskega pooblaščena RS, smo torej najprej izsilili ODLOČBO, ZAKAJ NE MOREMO DO REVIZIJE! Slednja je bila končana lani julija in potem je župan Rakovec želel spremeniti pravilnik, ki omogoča tisto (nepravilno) kar je revizija ugotovila. Ni uspel: točka je že bila na dnevnem redu mestnega sveta, a je bila umaknjena. Po naših zelo dobrih virih je bil razlog jasen: politki ni dišalo, da bi se karkoli spremenilo. A to je naš zaključek. Nato smo se na odločbo MO Kranj seveda pritožili in od takrat se je zadeva preselila v Ljubljano, k gospe MOJCI PRELESNIK, INFORMACIJSKI POOBLAŠČENKI in tistim, ki so se oprativno ukvarjali z našo zadevo. Tekli so tedni in danes smo prejeli odločbo, ki jo objavljamo spodaj:

KLJUČNO JE SEVEDA POJASNILO, ČESA IZ REVIZIJE NE BOMO PREJELI OZIROMA DO ČESA NIMAMO DOSTOPA: SAMO DO ELEKTRONSKIH NASLOVOV JAVNIH FUNKCIONARJEV MO KRANJ OZIROMA USLUŽBENCEV MO KRANJ, KI SO NAVEDENI NA KONCU PREKO 40 STRANI DOLGEGA POROČILA REVIZIJE!!! TOREJ: NEKAJ VRSTIC, KI ZA ZADEVO SPLOH NISO POMEMBNE IN SE NANAŠAJO NA OSEBNE PODATKE UDELEŽNIH V POSTOPKU.

Kaj pa pričakujemo po mesecih pravne bitke za javne informacije o reviziji o javnem denarju, ki ga javni funkcionarji porabijo za "delo svetniških skupin"?

  • pričakujemo analizo vseh početij politikov, ki smo jih sicer do zdaj že opisali na Trmi (glej spodaj)

    • pričakujemo predloge ukrepov, da se to ne bo več dogajalo

      • pričakujemo seveda posledično odziv naše oblasti, da to področje zapravljanja našega denarja uredi kot je treba

        DOKUMENT, KI NAM JE BIL ODOBREN - NA PRIMER -SPLOH NE OBRAVNAVA POČETJA SVETNIŠKE SKUPINE DVEH SVETNIKOV, KI JE IZ JAVNEGA DENARJA DOBILA PO 6 RAČUNALNIKOV IN MOBILNIH TELEFONOV (MANDAT 2014-2018) KOT OBJAVLJAMO SPODAJ. A TUDI POČETJE V LETIH 2019 IN DEL 2020 PRINAŠA ZANIMIVA RAVNANJA NAŠIH POLITIKOV IN SEVEDA - PRVIČ PO SPREJEMU PRAVILNIKA 2012 - KONKRETNE IN STROKOVNE ODZIVE NA TO.