Mertelj in Mejač na Olimpicu v Rimu? Dobro, pohvalno = za Triglav. Samardžič v Moldaviji, Iličič in Andželkovič v Italiji = odlično za Triglav. Potokar steber obrambe, a poškodovan = bravo za Triglav! Tako to gre na Štajerskem kjer so boljši trgovci, a Triglav je vzgojil temelje prodaje in uspehov Maribora (Iličič in Andjelkovič sta finančno omogočila vzpon, tudi Potokarja so za ubogo slovensko tržišče solidno plačali), Mertelj in Mejač sta še vedno tam, nezamenljiva. Aljančič je igral sicer bolj epizodno vlogo, a tudi Samardžiča (Jesenice matični klub) so dobro prodali....

Ključ uspehov mariborskega kluba je doma - na Gorenjskem, v Kranju. No, odkar je strokovni svetovalec ali karkoližetoje v Mariboru Miran Pavlin, je prej pričakovati kakega Šenčurjana pod Kalvarijo, a v nedeljo bo zopet izziv za vse, ki ne verjamejo, kaj je Triglav storil za to, da je Maribor uspešen! Finančni izplen za Triglav v teh primerih ni bil ravno majhen, a proti Mariboru smo pa tu mi nezreli in nesposobni, da bi svoje igralce opelemenitii. Zato je tragično, da pol reprezentance do 19 let igra v prvih ekipah prve lige, naša stroka pa se praska po glavi, ko je treba uveljaviti Šujico, Klemenčiča, Šturma, Udoviča in Sorčana, ki so reprezentančni igralci. Zdaj je bil poklican še Miličevič, ki smo (no, ja - ve se, kdo ga je) poklicali nazaj v Triglav kljub nasprotovanju strokovnjaka!

Nesposobnost športne politike Triglava se zrcali v tem, da ne prepozna vloge svojega kluba: najboljši bodo odšli, a naj odidejo za pravo ceno in v pravi klub! Maribor je brez Triglavanov daleč od uspehov, o tem ni dvoma. Hja, še otrok Olimpije Handanovič je nekoč branil za Triglav in uspešno iztožil svoj dolg leta 2002, ko je Triglav tonil v propad in so mu bili dolžni tisti, ki so plačevali odslužene igralce v prvi ligi, domači pa so čakali na priložnosti. Razveseljivo je, da "uboga" vsaj trener: branilski par Klemenčič-Šturm je reprezentančni in Triglavov potencial, a v prvi ligi ne moreta biti zraven, sem še nedolgo nazaj poslušal strokovnjake. V Mariboru in še kje pa se muzajo: Triglav dela, mi pobiramo!