Nikdar nisem bil pristaš ulice. Ker ima ulica kot vsaka horda "svojo pamet" in tisti, ki mislijo, da jo obvladujejo, potem dobijo po .....V našem mestu je poniknila navijaška skupina, v bližnji Ljubljani pa "ulica" ureja nogometni klub, ki ima znane lastnike, upravo ipd. Prejšnji ni bil dober, ta tudi ne...in se zberejo in urejajo po svoje. Zakaj so zamaskirani, če so za "čiste odnose"? Zakaj pridejo nasilno in se obnašajo nasilno?

Pred leti sem lahko na Planini in še kje videl, kaj si navijači mislijo o meni. Kdor se v klubu javno izpostavi, tvega tudi to. Ni me motilo, a bi lagal, če bi pisal "o neprizadetosti". Le ločnica je bila jasna: red proti neredu...DANES KRANJ ŽE LETO DNI NIMA VEČ JAVNO VIDENIH NAVIJAČEV. PA KAJ: KOGA TO BRIGA? PODKULTURA NAVIJAČEV JE V POVSOD PO SVETU RAZLIČNA, V EVROPI IN ZLASTI NA BALKANU PA "ULICA" (ZAGREB, BEOGRAD, SPLIT...) ZNA VSTOPITI V KLUB: NAVIJAČI KLOFUTAJO IGRALCE, POSTAVLJAJO TRENERJE IPD. Pa so tudi drugod primeri: v nemškem Mainzu so navijači proti tekmi svojega kluba s klubom, ki po njihovem prihaja iz arabske države kjer teptajo človekove pravice...

Ločnica je torej zelo ozka: hitro ljubezen preraste v strast do "urejanja zadev" kjer je nasilje vedno latentno prisotno. Zato je treba znova priznati kranjskim "Nepomembnežem", da so z bojkotom sicer klub oropali navijanja, a na miren način sporočili (kot nekoč meni), koga in česa ne marajo. Kot v politiki to naredimo na volitvah, kajne?

Kaj je značilno (tudi v Kranju)? Da uprava zna "delati z navijači" (zastonj kako pivo in vstopnica), aprej ali slej slednji dojamejo, kdo jih na......! Na igrišču in v pisarnah....KLUB IN MESTO BREZ NAVIJAČEV = JUHA BREZ SOLI.