Spodaj podpisani Miran Šubic se zahvaljujem kandidatu Aleksandru Dojčinoviću (in posredno trem nogometašem Jokiću, Anđelkoviću, Samardžiču) in kandidatu za predsednika NK Triglav Iztoku Puriču ZA POVABILO KOT POMOČNIKU PRI PREGLEDU GRADIVA, KI GA JE KANDIDAT ZA UO ZAHTEVAL OD VODSTVA NK TRIGLAV! Tako sem se danes dopoldne v spremstvu kandidata, pravnika, finančnega izvedenca pojavil v prostorih kluba, ki sem jih zapustil 2011 kot presednik kluba.

Gostitelj je bil (pokazal je veljavno pogodbo) direktor kluba Beno Fekonja, nismo pa imeli sogovornika za športni del, ker Siniša Brkić ni bil prisoten oziroma je iz klubske pisarne "zbežal", ko smo se pojavili na uraden sestanek. Izkazalo se je, da je klub pripravljen dokumente, ki jih je kandidat zahteval, pokazati samo njemu, ne pa tudi njegovim pomočnikom čeprav je zakon o upravnem postopku jasen.

Beno Fekonja (ni zaposlen v klubu, a ima pogodbo....kot je sam navedel) je pridobil stališče uprave oz pravne službe, da pomočniki kandidata NE SMEMO VPOGLEDATI DOKUMENTOV KAR POSLEDIČNO POMENI, DA BI MORAL BITI KANDIDAT VEŠČ PRAVA, FINANC IPD., ČE BI HOTEL DOKUMENTE DEJANSKO OCENITI. Zato smo prisotni zapustili sestanek po tem, ko je Beno Fekonja zatrdil, da bo "Miroslav Matijaševič v službi do 15.30 in je možnost za sestanek z njim samo kasneje". Siniša Brkić kot odgovoren za prestope igralcev ipd. pa je vmes enkrat šel skozi prostor, ni se predstavil, še manj dal katerkoli pojasnilo. Beno Fekonja je potrdil, da je negativni sklad za lansko leto okoli 450 000 evrov, k temu je treba prišteti še neplačane obveznosti, ki pa jih ni želel pojasniti.

Takole je pred letom dni izjavljal g. Brkić - danes smo pomislili, da drži obljubo, a smo zvedeli le, da "ne bo prisoten na sestanku" čeprav naj bi skladno z zahtevami kandidata za člana UO bil...

PRAVNA OCENA JE JASNA: NIČ OD OBLJUB MATIJAŠEVIČA/MAROŠE NA SESTANKU PRI ŽUPANU SE NI URESNIČILO. KANDIDAT ZA VODENJE KLUBA NI DOBIL NITI ENE SAME INFORMACIJE (RAZEN USTNIH) O POSLOVANJU KLUBA, NI DOBIL NOBENEGA POJASNILA O PLAČILIH, PLAČAH IPD. - NIČ. GLEDE NA TO, DA JE BENO FEKONJA ODKLONIL POSREDOVANJE KLJUČNIH DOKUMENTOV, KER SMO BILI PRISTONI POMOČNIKI KANDIDATA, JE VNAPREJ MOJA NAPOVED TAKA: SKUPŠČINA BO PADLA NA SODIŠČU, ČE NE PREJ, KER SO BILE KRŠENE PRAVICE KANDIDATU PO ZUP. A TO ŠE NI VSE...

Miran Šubic, podporni član Triglava in urednik Trme in danes dopoldne za 2 uri tudi pomočnik kandidata za UO kluba....