Po dveh tednih nam je direktor javnega zavoda za turizem in kulturo v Kranju poslal pogodbe, ki jih je sklenil z Gorenjskim glasom za izdajanje priloge Utrip Kranja. Pogodbe (za zdaj) razkrivajo tisto, kar smo do zdaj domnevali: njihova vrednost lahko prekaša 20 000 evrov kar pomeni ustrezne postopke. Pri tem smo opozorili, da se je - na primer - to tudi zgodilo za leto 2017 (in mogoče še kdaj)! V pogodbah ni nikjer opisan postopek, kako je do izbire izvajalca prišlo. Čeprav nam je direktor javnega zavoda zatrdil, da je "z raziskavo trga" ugovoril, da je GG najbolj ugoden ponudnik, nam do zdaj ni poslal dokazil o tem. Zato velja, da smo letne zneske za kranjski Utrip davkoplačevalci plačevali brez, da bi proračunski porabnik izvedel predpisane (in ne morda želene...) postopke in je sam izbral tistega ponudnika, za katerega je pač ocenil, da je najboljši!? Pa poglejmo odgovorne pri tem poslu kjer se je denar stekal v blagajno medija, ki je nesporni medijski vladar Gorenjske in v zasebni lasti. Gorenjski glas je tako z Utripom dobil posel, ki ga Tomaž Štefe ni izvedel po zakonu dokler ne bo dokazal nasprotnega (čakamo že dva tedna...).

1.Ali je župan Kranja in predsednik Več za Kranj Boštjan Trilar vedel, da občinski javni zavod troši denar mimo predpisov in zakaj ni ukrepal? (od leta 2016 dalje...)

2.Ali je funkcionar Več za Kranj in predsednik sveta zavoda Rok Pintar ustrezno nadziral poslovanje direktorja in trošenje sredstev mimo predpisov?

3.Ali je bil izveden katerikoli predpisan postopek (javno naročilo, razpis) za odliv preko 50 000 evrov iz naših žepov v zasebno podjetje Gorenjski glas in kdaj in kako? Odgovor bomo objavili, ko ga dobimo - čakamo ga dva tedna....

Opomba: isti medij je isti stranki kjer je še vedno član bivši župan Kranja lani jeseni objavil plačan politični oglas o domnevah, podtikanjih, namigovanjih o odlivu javnega denarja v času sedanje oblasti. Isti medij je oglas objavil čeprav je bil kasneje "obsojen" na razsodišču oglaševalske zbornice zaradi neprimernega oglasa....Naključja? Sprega neke politike z neko stranko? Pljuvanje po kom v "prijateljskem" mediju? - NO, TO PA SO VPRAŠANJA, KI NAS SPODBUJAJO K PRIČAKOVANJU, DA BO BOŠTJAN TRILAR KOT MESNI SVETNIK POJASNIL, KAKO JE DOVOLIL UTRIPanje z Gorenjskim glasom!

3.