Lani poketi je Beno Fekonja cvetel v družbi občinskega vrha in prodajal - meglo. Oziroma: ponujal je "blagovno znamko Triglav" kot del akcije za promocijo kranjskega športa z nogometom vred. Potem je koncem leta "dobil nogo" v komunalnem podjetju v Idriji (uradno: sporazumno prenehanje sodelovanja bržčas) in si omislil nekaj kar bi moralo vsem v klubu in okoli prižgati "rdečo luč": plačo predsednika z okoli 5000 prejemki mesečno (vir: iz klubskega vrha)!? Obenem je pobiral vadnino staršem, od občine prejemal proračunski denar ipd. Skratka: klub uradno deluje v javnem interesu - dejansko pa je v interesu vseh, ki so bili pri klubskem koritu, zlasti predsednika!

Ko je ugotovil, da so tla postala vroča, si je domislil, da bo "poslovni direktor" in je rabil za predsednika nekoga, ki bo...no, recimo "vodljiv". Našel ga je, zrihtal skupščino in računal, da bodo vsi lepo skrbeli za njega in njegovo plačo.....Motnja, vredna 600 000 evrov je bil dolg, ki še obstaja - točna številka ni znana. A predsednik kluba je bil tudi inovativen pri potnih nalogih in vožnjah igralcev in je tako izplačeval gotovino. Komu in koliko in zakaj, bo kmalu znano. So to prejemali igralci ali še kdo drug in kdo? Zdaj je prišel čas za te odgovore, ker bodo sicer lahko ovadeni tisti v klubu, ki so to vedeli, omogočali, dobili kakršnokoli materialno korist.

Vmes je odšel "vodljivi" predsednik, ki je obupal nad klubom in stanjem v njem. Ostal je le podpredsednik, ki bi sicer moral prvi za predsednikom odstopiti, ker je Fekonji očitno omogočal vse, kar je slednji počel. Če tega ni delal, toliko slabše: plačani predsednik je prinesel okoli poslovneže, ki obrnejo letno na desetine milijonov. Da o športnem direktorju ne pišemo: NK Gorica mu je povedala na igrišču, koliko je sposoben in vreden...

Kaj pa mi, navijači? Eden med njimi sem bil na skupščini kluba (zdaj bo nova....pravijo) ožigosan kot j+najhujši zločinec, ker sem želel čiste račune. Tisti drugi navijači so se pobrali s tribune kjer so navijali - takega kluba očitno nočejo. Ostala "fuzbalska raja" pride gledat tekme v drugi ligi in se zgraža nad "ostanki Triglava"!

Ste spremljali kako se je oklepala položaja predsednica neke stranke? Zgražali so se mnogi, a v Kranju ima "mladiče", ki nočejo od korita....pa naj gre ves klub k hudiču, če je treba!