Nerad kukam v tuje denarnice, a župan jo je odprl sam. Foušije kolikor hočeš: prvi mož Kranja je malo bogastvo (?) zaslužil s kriptovalutami oziroma sodelovanjem na finančnem trgu nove dobe. Ni pri, ni zadnji...mnogi o tem molčijo. Seveda pa se je ob tem treba spomniti naših bivših prvih mož in...

Vsaj eden je finančno zacvetel, ko je bil župan. Lagal je o tem, kje stanuje in hišo mu je prenavljal gradbinec, ki je kasneje veselo delal za občino in prihodki so se mu povečali....Zopet drugi je diplomo (tudi neke vrste bogastvo, kajne?) dobil v ustanovi s katero je prej kot župan sodeloval tako, da je kaj domov nesel tudi - mentor njegove diplomske naloge!

Nasploh kranjski bogataši (do Rakovca) niso bili ravno bogataši oziroma so do politične funkcije malo opozarjali na svoje denarnice. Prvi po osamosvojitvi je bil obrtnik, eden med njimi zdravnik, dva sta pa "pleh" prodajala. Nič pretresljivega, kajne?

Bogastvo župana (slehernega) nas mora veseliti: manj je verjetnosti, da si bo premoženje povečal kot politik, če je že prej v življenju bil na finančnem področju uspešen. Seveda pa vsako pravilo ima izjeme in treba je še malo razširiti pojem "bogastva", kajne? Prav zaradi tega velja med ljudmi prepričanje, da gredo v politiko namesto sposobnih - nesposobni z željo po hitrem bogatenju!

Če pomislimo, kako se oklepajo poslanskih plač tisti, ki menjajo stranke, prepričanja, vlade, gospodarje in pridno dvigajo roke, smo lahko pri potrditvi rekla "oblast je slast"! Prav tako pa je treba priznati, da sistem sam kar spodbuja k odklonom: predsednik vlade ali države sta plačana slabše kot mnogi, kajne? In smo spet pri županu: si zasluži svojo plačo - ne glede kakšno?

Prosimo vas, ne kličite danes Matjaža Rakovca z vprašanjem, kako obogateti ! Pač pa ga lahko kadarkoli vprašate, kaj bo (še) dobrega naredil za Kranj. Zase zna, torej...!?