Se lahko spomnite, kdo vas je najbolje naplahtal? Tisti, ki je o sebi trdil eno, delal pa drugo. Oziroma tisti, ki je zase (v politiki še posebej) javno razglašal ene vrednote, delal pa...Mesec dni traja molk državnega javnega zavoda o računih za dopust predsednika vlade, svoje zastonjkarske večerje (direktor in tajnica...) pa si razlagajo kot "brezplačne". Vse skupaj plačamo mi in kdo je že na oblasti? Ljudje kot Janez Janša, Marjan Hribar etc. s stranko SDS vred! Da ne bo kake ideologije: obstaja kup zgodb tudi z druge strani, a če kdo, potem največja stranka razlaga še kako pogosto o svoji drugačnosti skrbi za ljudi...Potem pa računov ne upajo pokazati! Od mene terjajo spoštovanje države in celo predlagajo kazen, če mi bo prekipelo in bmo zmerjal...

V Kranju je prav tako na zalogi dovolj političnih poštenjakov. Zoran Stevanović izstopa. Zato, ker je pošteno osvojil precej glasov, skoraj postal župan in potem...No, potem je začel dokazovati svojo drugačnost. Pustimo proticepilno vsakodnevno agitiranje, pustimo ob strani res nesrečno skupščino komunalnega podjetja kar v bifeju, je drugih dokazov za njegovo poudarjenje drugačnosti več kot dovolj. In smo potem pri "pojavnih oblikah"...

Zoranu so doma našli omaro, ki smo jo plačali mi in "je še ni odpeljal v prostore svetniške skupine" katerih najem seveda plačamo mi. Domače skladišče je bila epizodica, odtujitev denarja za svoje pravdanje z drugimi mestnimi politiki pa je - "žajfnica": nadaljevanka se seli na tožilstvo, sodišče...In bistvo: Zoran je nekaj rekel, nekdo drug je to ocenil kot žalitev in ... odvetniki imajo veselico! Na naš račun? V primeru Zorana Stevanovića je bilo takole: "dvignil" (ustrezen postopek) je denar za plačilo odvetnika in potem je občina ugotovila, da ga ne bi smel...Zdaj je na vrsti tožba.

Morda je to drugačnost v politiki? Pa smo vedno previdni: sodna pot še ni končana, nihče ni kriv dokler mu krivda ni dokazana. Je pa nekaj res: o tej zadevi naš politik ne razlaga, da gre za tisto drugačnost, ki ga loči od pokvarjenih, korumpiranih itd. politikov. Že ve zakaj.

BOJTE SE NOVINARJEV IN MEDIJEV, KI SI LASTIJO RESNICO VSAJ TAKO KOT SE BOJTE POLITIKOV, KI SI LASTIJO POŠTENOST IPD.! TRMA PRIZNAVA OD ZAČETKA, DA JE VSAK NAŠ ZAPIS MOGOČE OCENITI KRITIČNO. AMPAK: NAJPREJ GA JE PA TREBA PREBRATI. VČERAJ JE TO STORILO PREKO 5 000 LJUDI. NI HUDIČ, DA NE BI ZBRAL(I) 500 PODPISOV ZA TO, DA SE NA LOKALNIH VOLITVAH PREIZKUSIMO ŠE NA DRUGI STRANI. VNAPREJ POVEMO: POŠTENOST NI V NAŠI LASTI. JO PA CENIMO!