"A veš, da je moja žena zdaj pod direktorjem!?" reče v bifeju mož znancu. "Madona, pa ti to pustiš?" se zgrozi slednji. "Ja, saj je postala njegova tajnica" reče prvi...

MARJAN HRIBAR JE VISOK FUNKCIONAR SDS, VLADNE STRANKE. NEURADNO SODI V OŽJI KROG ZAUPNIKOV PREDSEDNIKA STRANKE IN VLADE JANEZA JANŠE. SLEDNJI GA JE IMENOVAL ZA DIREKTORJA JGZ PROTOKOLARNI SERVIS RS /KRAJŠE BRDO/ Z 200 ZAPOSLENIMI IN ODGOVORNIMI NALOGAMI ZARADI PREDSEDOVANJA SLOVENIJE EVROPI. V NEDELJO JE NA DRUŽABNI DOGODEK PRIPELJAL SVOJO TAJNICO NIKO JANEŽIČ, PROFESORICO SLOVENSKEGA JEZIKA PO IZOBRAZBI. DIREKTOR TRDI, DA JE SPREMLJEVALKO DOLOČIL, KER JE BILA - ČE POENOSTAVIMO - NA RAZPOLAGANJU.

Je to šala ali resnica človeka, ki sodi po funkciji v državni vrh? Ne, odgovori so na dlani - niso pa jasni kot beli dan. Ker sta direktor in tajnica jedla in pila (za 120 evr po ceniku), Marjan Hribar pa trdi, da sta to počela - brezplačno. Res?

Dolgo mizo in njene radosti smo v mnogočem plačali davkoplačevalci. Marjanu in Niki zanesljivo. In če je bila pojedina zanju brezplačna, za nas ni bila. Ker plačujemo plačo obema kot tudi delo javnega zavoda. Enako je s Klemenom Malovrhom, direktorjem kranjskega javnega zavoda in organizatorjem dogodka pod katerega se je podpisal tudi župan Matjaž Rakovec. Če je torej direktor Brda z "razpoložljivo osebo" jedel in pil, je na naše stroške. Ne glede na pogodbo o sponzorstvu, ki naj bi jo sklenil z Malovrhom. Ki je še nismo videli. Boniteto v obliki druženja za bogato obloženo mizo sta si privoščila direktor in tajnica, dokazano.

MARJAN HRIBAR TEMU MEDIJU NI SKORAJ MESEC DNI ODGOVORIL, KAKO JE BILO Z DOPUSTOM DRUŽINE PREDSEDNIKA VLADE IN NJEGOVE STRANKE V DRŽAVNI VILI ZLATOROG NA BLEDU. NA VPRAŠANJA O NJEM IN NJEGOVI TAJNICI IN BREZPLAČNI VEČERJI JE ODGOVORIL V NEKAJ URAH. ZA RAZLIKO OD KLEMENA MALOVRHA, KI NI ODGOVORIL - NIČ.

Je to še šala o direktorju in tajnici?

Za nas ne.

Miran Šubic, urednik Trme