Mojstri kuhalnice naj nam oprostijo. Tisti na fotografiji in vsi ostali, ki so sodelovali pri Dolgi mizi. Kritična ost ne leti nanje, nasprotno. Prav iz ene od kuhinj je prišla zamisel, da Kranj preprosto kopira take "dolge mize", ki delujejo v tujini. In zato so kuharji, natakarji in vsi ostali res dali vse od sebe, da bi ljudje jedli in pili dobro. Odlično za Kranj, ker smo izvedeli, da iz našega okolja izhajajo tudi Bine Volčič, Jorg Zupan in še kdo od odlični slovenskih kuharjev.

Škoda pa je, da se je kuhalnice lotil Klemen Malovrh in da je morda sol in poper dodajala občinska oblast katere uradniki so "reševali" številčnost pri mizi. Kajti najem zunanje sodelavke za povsem preprosto prekopirano dogajanje, je očitno prinesel ogljični odtis, ki ga gospa s Primorske promovira, ko se k nam vozi s Primorske za - do zdaj - prejetih 13 500 evrov. Da o socialni res neokusni noti ne pišemo: nič ni narobe z zastonj drobtinicami z bogate mize, nič ni narobe s kako donacijo - le kontekst je povsem zgrešen. Ker sociala s tisimi, ki so sedeli danes za mizo, blago rečeno, nima nobene zveze. In tu se je jed direktorja zavoda že močno prismodila.

Najbolj pa je bilo mučno gledati "navdušenje" tistih, ki si niso upali manjkati. In ki niso upali prezreti dejstva, da za požrtijo za dolgo mizo niso izbrani naključno: so lastniki, direktorji, partnerji mestne občine in posli so znatni. In stalni. In za mnoge - življenjskega pomena. Zato so sledili "zeleni kulinariki" seveda prostovoljno in od srca.

Sam bi z veseljem za tak dogodek plačal 60 evrov. Zato, ker cenim kuharske umetnosti (od doma do zvezdičnih restavracij). In če bi sledili tudi tu "ameriškemu vzorcu", bi bila cena morda še višja. Ker so taki dogodki po svetu pač - elitni. V Kranju pa je oblast skušala zadevo skriti za skrb za naš planet (gospa Lučka Bogataj je nastopila v tem kontekstu) in naše pomoči potrebne someščane! Izpadlo pa je patetično. Če imamo radi ponudbo kot jo jamčijo mojstri kuhalnice, potem moramo to plačati. Kot dobrega frizerja ali dober avto ali katerikoli luksuz. Če se tu vmeša politika+oblast+zunanji zaslužkarji, potem imamo vso pravico biti proti. Da se za mizo pojavijo tisti, ki se pasejo na občinskih jaslih pa je samo dodatek...

Torej: dogodku po vsebini - bravo! Sodelujočim - pohvale! Režiserju in ostalim pa kritika. Zato, ker smo neko utečeno zamisel skušali po kranjsko skuhati in je nastala čorba, ki jo je najbolje čim prej pozabiti....oziroma imeti dober želodec, da to prebaviš!