Vsak je na koga navezan. Lahko si navezan tudi na "kaj", če je to tvoj klub. NK Triglav je moj klub. Pa ne samo moj, je naš: kranjski, domač....Pripada vsem - od igralcev do trenerjev in seveda navijačev. Sem "uradno" podporni član kluba, ki me bodo prej ali slej izključili. Združevanje v klube in društva in - na primer - stranke pa je ustavna pravica. In zato je seveda prekinitev take pravice hudičevo naporen postopek za tistega, ki koga izključuje...

Ko je moj klub objavil uradne (torej potrjene, pregledane) številke poslovanja v lanskem letu, sem šele dojel, kako prav imam. Klub je po tem poročilu imel na prvi dan tega leta za skoraj 700 000 evrov obveznosti. In je od lani povečal zadolženost. In je od lani še več dolžan dobaviteljem. In je (za razliko od seznama klubov, ki sem jih o tem vprašal) od svojih mladih igralcev terjal plačilo dresov za tekme česar ne počnejo niti klubi najnižjih lig....Toda: klub ima vodstvo. To vodstvo je bilo izvoljeno na skupščinah. V njem pa so ljudje, ki so klubu posojali (ali še posojajo) denar in ga zdaj hočejo nazaj. Torej so v klubu bili tedaj, ko je drvel v rdeče številke in ga zdaj rešujejo iz primeža, ki je glede na stanje v slovenskih klubih - milo rečeno - ubijalski. Toda želim kot navijač, da ga rešijo in bom vesel, če bodo pri tem uspešni.

Kot navijač sem navdušen, če moj klub koraka (glej lestvico druge lige) prvi ligi naproti. Nisem pa navdušen, ko se uresničijo napovedi izpred let, ki so bile prav preroške: opozoril sem, kako drsi navzdol ena najboljših nogometnih šol v državi. Zdaj so kadeti in mladinci (šteje se skupen izid) zadnji. A prvenstva so se šele začela, sem nepopravljiv optimist....A imel sem prav in še imam prav.

Če bi imel NK Triglav s tem vodstvom pošten odnos do članstva, bi mi omogočili vpogled v pogodbe in posle, ki so sumljivi glede svojih posledic za klub. Zato trdim kot podporni član, da takega odnosa nimajo in se bojijo vpogleda v nastanek 700 000 evrov obsežnih obveznosti. Zato je logično, da me izključujejo iz kluba kjer mi nekoč niso želeli dati članske izkaznice.

Za Triglav navijam, ker sem prepričan, da je pripadnost klubu nad tistimi, ki ga v nekem trenutku obvladujejo. Lahko me skušajo izključiti, a to ne spremeni dejstev in številk.

Miran Šubic, podporni član NK Triglav Kranj