Štiri dni je bil na prizorišču rajanja kakih 1400 obiskovalcev Drops festivala tudi - oder za haluciniranje! Halucinacija pa ni dejstvo, da je celotno dogajanja dejansko omogočila tista občinska uprava, ki naj bi bila ponosna na uvrstitev Kranja med "zelene destinacije" za kar smo prejeli celo zlati znak...

Kako gre vse to s hrupom in šotori in smetmi (vse pospravljeno, trdijo organizatorji) in seveda še virusom, prepuščamo odgovornim. In razumemo mlade: nikjer drugje jim tega ne pustijo, trdi glavni organizator iz nam bližnjega Šenčurja, samo v Kranju je "luknja v predpisih": koncertno dogajanje je na parcelah, ki so "izvzete" iz režima parka Uden boršt. In to nesporno in po odloku in argument za to, da je prekomerni hrup tam dovoljen je tudi lahko pojasnilo, "da se koncerti tam dogajajo že več let"!

Opala, gospod Janez Ziherl. Opala, gospod Bor Rozman, direktor mestne uprave. Opala, gospod Matjaž Rakovec, župan (in seveda njegovi predhodniki...)! Ste morda kdaj pomislili, da tam odlagališča odpadkov ni več in bi odlok o Uden borštu morda tako spremenili, da bi vrli organizator in podjetnik iz Šenčurja iskal prizorišče kje drugje in ne v gozdu in na travniku na jezo lovcev, ribičev in še koga?

Ne, bolj enostavno je podpisati odločitev, da naj hrup kar bo. Da naj - oprostite - nasilje nad naravo pač prevlada, ker se mladina mora zabavati. Vsaj nekje, če povsod drugod taka prireditev v naravi ni mogoča, v Kranju pa je!?

Zakaj imamo občinsko zakonodajno oblast? Zato, da morebitne (presojo seveda prepuščamo odgovornim za to) slabe ali neživljenjske ali preživete predpise spremeni. Ne zaradi nagajanja mladim, zaradi tega, ker imajo vsi polna usta /zeleni kulinarični dogodek bo jutri/ ekološke ozaveščenosti...

Ali pa bi oder za haluciniranje koristil tudi na Slovenskem trgu 1 !?