Iztok ne mara več Alenke, ona pa (?) že dolgo ne Iztoka. Pa tako lepo je bilo: ona je želela, da bi bil on župan, naredila ga je za ministra in...zdaj je konec! Kranjčan je pustil Kranjčanko, da sama (zopet) sestavlja vlado, ki bi ji pomagala sedeti na stolčku. Težka bo: če ona ne vabi JJ k sebi, jo on še manj vidi ob sebi. Kar pomeni: veselo na volitve kjer pa bo težko ljudi še enkrat naplahtati o skrbi za zdravje in starejše, nato pa vzeti ministrstvo kjer je skoraj največ denarja.

Iztok Purič je doživel v letu dni zgodbo, ki pa nima začetka zdaj ampak že zdavnaj: Alenki je bil zvest, o ženski zvestobi pa itak ni pametno preveč pisati, kajne? In ko je enkrat doživel politično katarzo, je bila ločitev logična. In ni bila "v rokavicah". Za javnost je minila brez pranja umazanega perila, a bi se ga nabralo za več strojev. In tak stroj bi šla tudi magistrska naloga neke političarke, ki sploh ni plagiat...no,ja: tako pravijo.

Kranjska ločitev pomeni nov dokaz, kako je v politiki vse mogoče, le zvestoba ljudem in načelom je redka. Alenka Bratušek je ogledalo in posetnica slovenske politike: menjala je stranke in politične prijatelje in zaveznike bolj pogosto kot torbice ali čevlje v katerih je paradirala in še paradira. Iztok pa je na koncu koncev rekel: bolje pozno kot nikoli in ni mogel več "pojesti serviranega". Kakšna je stranka kjer podpredsednik npr. nima pojma ne o kadrovanju, ne o financah, ne o...ampak vsak si je sam kriv svoje stranke, kajne?

Pretres seveda ne bo usoden ne za državo, ne za Kranj. Pomislite pa samo tole: po slabem letu, ko sta nam Trilar&Bratuškova želela namestiti Puriča za župana, so vsi trije bolj ali manj na stranskem tiru. Purič je bolj ali manj tako hotel sam, Trilar je požel kar je sejal, naša Alenka pa bo skušala znova preživeti nekje v neki dobri službici: če ni komisarka, je predsednica vlade...če ni poslanka, je pa ministrica....če vlada odstopi, ona sestavlja novo.....in tako naprej.

Kranjski potres v Ljubljani smo najavili in zgodil se je. Trma!