Zoran Stevanović in Boštjan Trilar (z Igorjem Velovom kot oprodo) sta bila štiri leta kot pes in mačka kranjske politike. Zdaj se podpisujeta in glasujeta enotno. Nič narobe - pojasnilo bo znano in večkrat uporabljeno in res že izrabljeno: za dobre projekte gre, mi pa želimo dobro in se pri tem povezujemo....

Vas to spomni na državni zbor kjer so se včeraj držali skupaj, zdaj spotikajo drug drugega? Kjer so včeraj govorili eno, danes delajo drugo? Kranj je po tem principu "ujel" Slovenijo, Ljubljano ipd. In če nimamo koalicije za vladanje, jo imamo morda za rušenje vladajočih (korkoli že to so).

Higienično je to super: vemo, kdo je s kom in zakaj in kako ipd. Pomislek je samo eden: najbolj načelen politik (če sledimo javnim nastopom ipd.) je zdaj partner tistega, ki mu je še malo nazaj gorzil s kazensko ovadbo!? Oziroma: razprave kranjskega Zokija so bile največkrat usmerjene na "trilarizme" prejšnje oblasti ozitoma župana samega. Zdaj pa se potrjuje, da je politika umetnost možnega in skupaj se objemajo Zoran&Igor&Boštjan, ker jih družijo "projekti dobri za Kranj" kot se temu reče.

Izredna seja o zavodu za turizem in njegovem poslovanju ipd. je tragikomedija: sklicuje jo svetnica, ki je štiri leta soodločala o vsem, podpirajo pa jo tisti, ki so tak zavod zasnovali in v njem so posle dobivali zvesti strankarski "tovariši kot smo že pisali. Pa ne, da bi imeli kaj proti, da se ta Avgijev hlev (po)čisti, ampak udarili so po "svojem" direktorju in svoji dediščini (kadrovski in še kaj).

In tako se dogaja tisto kar volivci navadno sovražijo: spreminjajo se odnosi po volitvah in naenkrat so sovražniki prijatelji in obratno. Demokracija pač. Z drobnim kranjskim ozadjem: vsi iz možne koalicije opozicije, so do zdaj skušali na drugi strani dobiti čim več od - pozicije. In za to vedno gre, kajne? Daj mi to pa sem s tabo! Ne daš? Sem pa proti....Politika je kurba, pravimo.