Se spomnite zakaj je moral oditi predzadnji direktor gasilcev? Zastonj je dal kombi za zaseben izlet gasilcev v Bruselj. So šli (tudi) na obisk k svaku tistega gasilca, ki desetletja znotraj "vedri in oblači". Z imeni: gre za Uroša Valiča, brata Andreje Valič Zver, svaka Milana Zvera. In je odletel direktor zato, da je Boštjan Trilar kot župan ustoličil novega: s političnim rodovnikom Več za Kranj kot se temu reče. In je slednji lepo zaposlil eno od podpornic Trilarja in tako naprej in tako dalje: na koncu je moral oditi, ker je nova oblast spremenila odlok, ugotovila neizpolnjevanje pogojev ipd.

In se je na čelo sveta zavoda zavihtel Bojan Homan. Katera stranka že? Tista kot zakoncev Zver. In je stekel postopek kjer so tehtali in pretehtali kandidate in izbrali tistega, ki je (bil) pogodu stricem in tetam iz gasilskega zakulisja. Tik preden bi ga namestili na stolček, so si premislili. Eden od vzrokov, ki so možni, a niso uradno potrjeni: sploh ne izpolnjuje pogojev...Pa tudi če jih: zdaj je s prsti v marmeladi ujet že kot v.d. direktorja: najel je pravnika, ga lepo plačuje vsak mesec. Lepotni dodatek: kateri stranki pripada omenjeni pravnik? Uganite sami, ker sedi v eni od občinskih komisij...

In mi smo naivno mislili, da gre pri sedanjem direktorju za človeka, ki je predvsem strokovnjak. Pa nam spotoma hoče poklicne gasilce združiti s tovarniškimi. prostovoljnimi? Tako potihem, brez javnosti, z naslonitvijo na "matično stranko, ki je odgovorna za brizgalno"? Ne vemo, a dejstva so zdaj znana.

Pa smo pri novem poglavju zgodbe, da se menjajo župani, da se menjajo direktorji, da pa se nekaj ne menja: politično kadrovanje. Kot boste bralci Trme opazili,mi zvemo vse. In se ne opredeljujemo o kandidatih. Pač pa o njihovem početju. In o akciji, ki se ji reče (naj bo oproščeno zaradi primerjave): "botrstvo za gasilca". Politično botrstvo!!!