Ko se pokaže "rdeči petelin", pridejo gasilci. Ampak: v Kranju neprestano gori pri gasilcih - zublji se imenujejo politična kuhinja, medsebojne intrige, korupcija, foušija, klientelizem....ipd. Odletela sta dva direktorja, sedanja oblast je prav pri tem postopku "trenirala politiko" in sprejela nov odlok kjer bodo stvari jasne. Pa so postale hitro preveč jasne: Tomaž Vilfan je vršilec dolžnosti direktorja, ki se je sicer na spletni strani že predstavljal kar kot direktor - je bil tako gotov vase in v svoje podpornike? Ko je izbral "hišnega odvetnika" (le zakaj gasilci potrebujejo vsak mesec pravnika v hiši, bo še pojasnil - upamo), je bil pri roki človek, ki je kot mestni svetnik SDS lepo služil z enim kranjskim zavodom. Pa ga nič ni izučilo: zdaj ni več svetnik, a je član komisije mestnega sveta - pa spet lepo služi z enim od javnih zavodov.

Temu se reče preprosto in z eno besedo: svinjarija. Kako bo jutri član statutarno pravne komisije kredibilen (stroko puščamo ob strani) pri katerikoli presoji, če je tako vmešan v delovanje zavoda o katerem lahko soodloča!? In kako se bo v.d. direktorja spremenil v direktorja, če je tako očitno in jasno in nedvoumno poskrbel za prihodek odvetnika, ki je sodi v okrilje stranke, ki njega hoče za direktorja gasilcev?

V precepu je župan. Predvsem zato, ker gradivo predlaga on. Ker stoji za tem, kar piše na papirju. In ki je večkrat v razčiščevanju s prejšnjim politično nastavljenim gasilcem poudaril, da je odlok sprejet zato, da Kranj dobi končno pravega direktorja.

Trma ne navija za nobenega kanidata. Niti ni proti nobenemu. Je pa proti temu, da pri gasilcih neprestano gori zato, ker eni rdečega petelina podtikajo zaradi umazanih iger, ki smrdijo po korupciji in še čem. Prepričani smo, da bodo v SDS zdaj podporo temu kandidatu umaknili, svojega člana komisije mestnega sveta pa odpoklicali.

Priznamo: naivnosti se ne moremo in ne moremo otresti....