Vse je relativno: v času pogodbenega odnosa z občino sem mesečno prejel bruto znesek, ki je bil kar precej nižji od moje bruto plače na Dnevniku. In se je oglasila strančica Več za Kranj kjer sedi tudi bivša predsednica "mesne stranke" Damjana Piškur, ki je malce prestopila, prejšnjo stranko pa "potopila": to je zapravljanje javnega denarja! Imeli so prav: vse kar se zgodi na občini gre pod ta imenovalec. Potem je najbolj viden član te strančice kupil drona. Ja, brezpilotno letalo je potrebno za delovanje svetniške skupine....Kaj je najhuje: mestni svet je mojo pogodbo lepo obdelal, drona pa (še) ne!? Kot tudi še ni nič rekel o čevapčičih za 900 evrov, ki jih je pojedla svetniška skupina znanega gromovnika, ki je do zdaj vmešan v lepo število afer, a od njega še nismo slišali samo enega stavka: "Ja, to sem naredil narobe!"

Zapravljanje javnega denarja kjer se kupujejo droni, omare za domov, kjer se plačujejo storitve, ki se ne bi smele ipd. je krasen primer izvajanja odloka, ki je bil v času sprejetja edini tak v Sloveniji: etiko in ravnanje mestnih politikov je zajel in zajema. Odlok še velja. Kdo pa ga je v praksi poteptal v blato? Ja tisti, ki je kupil drona in kot prvi sploh ni upošteval odločitve razsodišča, ki ga je za izvajanje in tudi sankcioniranje sam postavil. To je Kranj.

Marsikdo bo odmahnil in je odmahnil z roko: za drobiž gre! Res je, a trdovratnost politike, da si to žepnino ohrani, je neverjetna. Obravnava novega pravilnika je že bila na dnevnem redu, a je bila umaknjena in če je verjeti našim virom (in ti so se do zdaj izkazali za točne...), potem je odpor do brskanja po zapravljivosti mestne politike kar skupen: nikomur ne diši preveč, da bi jim paragrafi omejili zapravljanje po gostilnah in še kaj.

Trma je sposobna vzeti metlo v roke in pomesti pred lastnim pragom. Sleherni cent zapravljenega javnega denarja je zdaj viden javno. Kljub temu pa si moramo izboriti pravico, da o tem več lahko veste tudi vi!? In si jo bomo....