Tisti, ki imamo dober političen spomin, se spomnimo, kako smo zijali od presenečenja, ko je bil (takrat mu je bilo gnezdo še LDS...) za poslanca v Kranju Matej Lahovnik. Ja, tisti in isti Lahovnik, ki ga v Kranju ves njegov mandat ni videl (skoraj) nihče in nas je "zastopal" v parlamentu. Čar volitev pač...danes je vprežen v Janšev voz! Pa smo prenesli tudi to....

Zato pa malo težje prenesemo zavajanje in laž vladne stranke SMC o njenem vodstvu v Kranju. Če ne zmorejo niti tega pošteno zapisati, kako danes in jutri pričakujejo, da jim verjamemo? SAB pa v okolju kjer sta doma prva človeka stranke, sploh ni prisotna. Jasno: bitke se odločajo na parketu prestolnice, toda...Še "včeraj" pa so nam hoteli ponuditi najboljšega župana!?

Take politične zdrse, poniglavosti in površnosti in zavajanja trpimo že odkar smo uzakonili večstrankarski sistem, ki seveda ima vgrajene anomalije glede na volilni sistem. Zato je za nas sicer bolj pomembno, kdo v mestnem svetu zastopa naše interese, a ob večnem prizadevanju po vladanju državi, se lahko samo zgrozimo!

Kranjsko okolje ni dobra preslikava državnega in to navadno velja za mnoge občine kjer se oblikujejo liste, stranke in sveti občin po drugačnih kriterijih. Kar pa ne spremeni mučnega občutka, da nas mnogi (mnoge!) iz leta v leto skušajo "nategniti" po načelu, da raja pač vse dol požre...

Higieno politikov moramo odmisliti: ravnajo po lastnem, osebnem interesu. Danes sem, jutri tja. Pri tem pa ne smemo pozabiti na tiste, ki ne obračajo plašča po vetru, so dosledni. Na primer - Branko Grims, serijski zmagovalec volitev. Lahko se ne strinjamo z njim, lahko smo ogoročeno proti, nekaj je treba priznati: svojih volivcev ni izdal in zato ga volijo....Na drugi strani je Alenka Bratušek, ki je zamenjala "mali milijon" list in strank in politik....pa še vedno računa na novo nagrado iz volilnih skrinjic ali glasovalnega stroja parlamenta.

Ampak: bistvo ni v politikih, bistvo je v naših želodcih. Dokler vse to prenesejo in mi še vedno glasujemo zanje, jih ni nič strah za ugodnosti, ki jih prinaša (njim) politika....Mi bomo pa že kako!