In Oskarja dobi..../tako nekako gre to v materi kapitalizma in zabave/....Štajerska, Ljubljana ipd.! In kdo je ostal brez nagrade? Tista deželica kamor "močvirnike" vodi siva pot. Mi. Kranj, Gorenjska. Beda in mizerija politike se odraža v tem, koliko moči in vpliva imamo. Nič. Simbolika.

S čem in kom pa se mi ukvarjamo? Mestni svetnik sklicuje skupščino največjega javnega podjetja v bifeju in pravi, da mu je žal, da se ni zoperstavil - koronavirusu? Drugi mestni svetnik javno pridiga o porabi javnega denarja, njegovo porabo v času županskega žiga pa preverja - policija. In tretji (državni in občinski) svetnik je glasen kot borec proti korupciji v javnem podjetju, a ima na plečih ovadbo zaradi - korupcije, ko je bil še v državni službi!?

To je naša stvarnost, vlada pa nima kranjskega/gorenjskega ministra. In v vrstah koalicije imamo 2 /dva/ poslanca od 52, ki so to koalicijo podprli!? In mi bi zdaj radi gradili, računali na pomoč države, trkali na vrata po Ljubljani in brisali kljuke po ministrstvih....? Raj, ki se mu reče državna blagajna, je zdaj pač namenjen drugim, ki so sposobni "delati politiko". Kdo je v zadnjem času, desetletju in več znal uveljaviti novega politika, ki bi mu verjeli in bi bil doma iz Kranja, vsaj s tega konca?

Lahko se zmrdujemo nad novo ali bivšo vlado - mi smo obrobje obrobja kjer nas v svoje mreže lovijo tisti, ki jim je (bila) politika pač edino področje kjer so lahko "uspeli" z neko funkcijo, položajčkom in potem začeli iskati "ugodnosti". Materialne.

To je kranjska politika danes. To je naša stvarnost. Prihodnost? Za vsak cent bomo prosili dol med močvirniki....in se šli "bifepolitko"!?