Dan potem, ko so delavci Komunale dosegli, da se jih jemlje resno, je tudi teden (ali še kak dan več) pred tem, ko bodo karte razdeljene na novo: gospod Zoran Stevanović ne bo več tisti, ki bo lahko sam počel kar bo hotel - na vrsti bodo izvoljeni predstavniki lastnic Komunale: župani!

Zmaga za Rakovca, Čebulja...ipd.? Že mogoče: javna skrivnost je, da se Zoran Stevanović kljub zagotovilom na seji mestnega sveta ni nikdar posvetoval o svojih korakih v javnem podjetju s svetniškimi skupinami (poudarila je to Irena Dolenc, NSi) ampak je ukrepal kot pač je - od bifeja do štrajka. Ampak: tudi pri "nastavljanju" direktorjev je praksa podobna ali celo ista. In zato je jasno in logično naslednje razmišljanje: župani bodo čez en teden dejansko dobili vroč kostanj - Komunalo z vsemi problemi: izgubo za lansko leto, pravnimi bitkami za direktorstvo ipd. Da o očitkih o kadrovanju (čeprav anonimnih) ne pišemo. In tudi tu je treba biti jasen: Matjaž Rakovec bo pod povečevalnim steklom kot je bil do zdaj Zoran Stevanović (le da je včasih za človeka vsako tako steklo nepotrebno, ker je ego večji od....).

Kaj so večkrat rekli "izven Kranja": DOVOLJ JE KRANJSKIH IGRIC S KOMUNALO! Prejšnji direktor je mojstrsko poskrbel za skok plač za 700 000 letno, ni pa poskrbel za najmanj plačane v podjetju!? Pa je bil za župane (nastavil ga je Trilar, tudi to naj se ve....) to znosno, za delavce pa tudi? Mnogi so bili nezadovoljni z gospodom, ki je v Komunalo pripeljal kopico dobro plačanih kadrov, za izgubljene spore s tistimi, ki jih je spodil pa bomo in smo plačali preko 100 000 evrov!?

In zato je zdaj priložnost, da nas Komunala zanima. Ne samo glede zneska na položnici, tudi zaradi tega, kaj za tem zneskom je. In niso samo stroški vode in smeti, očitno je še marsikaj! To pa je naloga za lastnike in direktorja - kdorkoli že to je!