Danes si je kranjski župan zaslužil plačo. Pa župani drugih občin, lastnic Komunale, tudi. Pokazali so, da si upajo pred delavce in da zmorejo skupaj reševati problem. Za to jih plačujemo, kajne? In nobene pretirane hvale ni potrebno izražati za to, da rešujejo problem. Kajti bolje bi bilo, če bi ga prej, pravočasno, brez izrednih razmer.

Danes je neka "bifepolitika" dobila epilog. Ne dokončni, delni: izkazalo se je, da delavci niso kot ovce, ki jih oven vodnik vodi tudi v prepad, če mu sledijo. V bistvu se je zdaj pokazala "nova politika", "nov pristop", "delo za ljudi" in kar je še teh floskul. Zoran Stevanović ni zahteval da kot predsednik skupščine sopodpiše sporazum, ki je danes edini pomemben. Zato, ker je on skušal zadevo rešiti drugače oziroma tako, da bi županu Rakovcu pokazal, "kdo je glavni v mestu"!? Če je temu tako, je politično pihanje v žerjavico Komunale na koncu pogorelo na celi črti.

Recimo, da je Stevanović opozicija Rakovcu. Recimo, da je naloga opozicije gledati pod prste županu in njegovim. Recimo, da je to dobro za vsako občino: močna opozicija pomeni varovalko. Ampak: je mogoče zakuhati celo goro problemov brez enega gradiva, samo z - oprostite - čvekanjem? Je mogoče nekoga obtožiti z anonimkami, a brez dokazov? Je mogoče najbolj zahtevne postopke voditi z izjavo, da si pač najboljši...

Edini dober izplen vsega tega pa je, da je končno vsem nam jasno, kdo kaj zmore. In odgovor iz naslova naj bo jasen: za to, da probleme rešujete, gospod župan. In zato (dodaja Trma), da je problemov čim manj. In zato, da Kranj ne postane "balkanska krčma" (zapisano prislovično) kjer razburkane najnižje strasti komaj prikrijejo bistveno in glavno: za oblast gre in njene koristi.

Zato, gospod župan Matjaž Rakovec, naj vam opozicija gleda pod prste. Problem nastane samo takrat, ko pade opozicija na raven kranjskega bifeja.