Mestni svetnik Zoran Stevanović na sejo mestnega sveta o Komunali (direktorju Berčonu) ni prinesel niti enega gradiva, ničesar. Pač pa je gradivo prinesel napadeni in objavili smo ga. Mestni svetnik Zoran Stevanović ni na skupščino v bifeju prinesel nobenega gradiva, oblikoval nobenega zapisnika in se debelo zlagal, da je potekala zakonito. Mestni svetnik Zoran Stevanović kot predstavnik Kranja, lastnika Komunale, ni podprl sporazuma, ki bi začel reševati probleme s plačami in ni zagotovil, da bi v.d. direktorja imela ustrezno pooblastilo za sklepanje sporazuma ipd.

Zgoraj zapisano so dejstva. Kot so dejstva stavki, da je isti svetnik najboljši pravnik in da se še nikoli ni nikomur opravičil. Dejstvo je, da smo priče do zdaj še nevideni hajki na direktorja z anonimkami, obtožbami, gnusobami brez dokazov. Trma s ponosom poudarja, da smo radi v takih pisanjih, ker je to dokaz, kako prav imamo, ko objavimo vse, kar se dogaja (edini).

So torej delavci neumni? Jim bo plače uredil tisti politik, ki čez 10 dni ne bo imel več vpliva s katerim obtožuje ljudi za zlorabe plačilnih kartic in potem utihne, ko se mu dokaže laž. Kajti vse to je samo in zgolj politika, delavci in plače so le sredstvo za doseganje ciljev, ki jih pač politik ima. Bodo torej delavci verjeli, da jim bo plače zagotovil tisti, ki je ponujal "posle" županu ene od občin lastnic?

Trma ni in ne bo odvetnik direktorju Berčonu. O njem bodo vedno presojali lastniki. In zdaj je mestni svetnik izkoristil, da predstavlja največjega lastnika. In dela kar pač hoče. Prav. Kaj bo, ko bo vse to mimo? Bodo delavci bolje živeli, ker ne bo sporazuma o reševanju problema? Ne. Čez nekaj dni se bodo morali pogovarjati z lastniki Komunale in ne več s svetnikom, ki je - tudi zabeleženo - javno izrazil potrebo po soočenju/dvoboju - s koronavirusom? Kar je in bo storil narobe direktor (gospa v.d. je lani skupaj s prejšnjim direktorjem podpisana pod pol milijona izgube, ki naj bi jo pridelala Komunala v 2019), bodo lastniki precenili in ocenili in ukrepali.

Nizkotnost je v politiki pogosta. Žal v Kranju to lastnost kaže(jo) tisti, ki po drugi strani prosjačijo za funkcije, položaje, ugodnosti in še kaj zraven. Treba jim je reči "ne"! In lahko je jutri tudi stavka v Komunali in lahko napišejo še 100 anonimk in lahko blatijo vse počez: to ni pot do reševanja problemov....In zato je igračkanje z delavci nizkotnost. Nič drugega kot to.