Ne sodimo povprek, vedno prinašamo dokaze. Še bolje: dokaze prinašajo kar tisti, ki z njimi potrdijo, da ne razumejo svoje vloge, politične funkcije. Okej, ni znani skakalec edini, ki misli, da je lokalna politika za lokalne interese in kako lokalno ugodnost.

Oprostite, gre za športnika. Za zgled otrokom, ki so jim skakalci od nekdaj junaki. Neustrašni in pogumni letijo čez hrbtišča skakalnic, mi pa norimo! Oprostite, gre za Kranjčana /zdaj pa Naklanca/, ki ima zagotovo svoje mesto rad, ker je bil tukaj rojen in je živel in....!? Oprostite, gre za človeka, ki je še zdaj del državne (!!!) reprezentance, ki predstavlja našo državo v športu, ki je naš, slovenski, kranjski. Oprostite, gre za nekoga, ki je dejansko proizvod tega okolja.

Verjemem, da vse to početje /res je mizerno, nevredno zgoraj opisanega Kranjčana/Naklanca/ ni zaščitni znak Roberta Kranjca in ne športa in ne nas vseh. Je odklon. In te delamo vsi, spodaj podpisani to prvi podpiše. Je drobna prevara, vredna nekaj evrov in trepljanja politika novega kova po ramenih: "Bravo Robi, zdaj pa še mestni svetnik!"

Ta naš Kranj nekako ostane brez vsega, če Robert Kranjec ostane v mestnem svetu. Kot zaščitni znak Zorana Stevanovića in njegove liste bo še naprej "potrčko" na sceni, ki ji ni kos. O tem pač ni dvoma. Če bi se "naš Robi" vprašal sam, kaj mu je storiti, bi našel pravo rešitev. Ker v srži je pogumen človek, ki skoči v globino. Zdaj pa se boji preprosto reči, da je po srcu in morda še čem ostal Kranjčan pa naj živi na Kamčatki. Res je. Ni pa več legitimni in zakoniti kranjski svetnik. In če vse to počne nekdo, ki naj bi v mestnem svetu odločal o meni, tebi, naših otrocih, se je treba vprašati: zakaj? Kakšen je primež te preklete politike, da tako žre ljudi in njihove vrednote in njihova načela in njihovo čast?

Ponavljam: Robert Kranjec je žrtev tega, da mu je vetrna izravnava (beri: gospodar v politiki) prinesla nekaj, kar dejansko ni njegovo. Dobil je pribitek, ki se ga ne zaveda. In čeprav osvoji vse naslove v politiki, bo žal ostal samo tisto kar je danes postal: politična lutka kranjske scene.

Zanj nas mora biti sram.

Miran Šubic, urednik Trme