Pred nami je mesec, ki navadno prinaša največ veselja, sproščenosti. Ali pa tudi ne: mnogi se bojijo praznikov in osameljnosti, odtujenosti, navideznega blišča. Brez pretiranega moraliziranja: letos bodo stiske hujše, olajšanja pa morda večja.

December naj bo v našem mestu čas za lepo besedo, dobro dejanje. Pozabimo za trenutek, dan, teden, mesec grenilo in ponudimo malo veselja, optimizima, pričakovanja. Kranj ima za sabo dobro leto sprememb, pretiranih pretresov in bilo, zato naj bo zadnji mesec v tem letu v znaku strpnosti in našega razumevanja drug drugega.

To ni kaka poslanica, še manj globoka misel, najmanj pa nasvet ali pridiga. Za to so zadolženi drugi. Kdor je bral Trmo vse leto, je postal naš prijatelj in to nam zadošča. Kdor je ni, jo bo pa v prihodnjem letu.

DAJMO DECEMBRU PRILOŽNOST, DA KLJUB OMEJITVAM IN ZAPORAM RAZŠIRIMO DUŠO IN SRCE IN PRINESEMO DRUG DRUGEMU MALO VEDRINE V NAŠ VSAKDAN. VESELI BOMO, ČE NAS BOSTE OB TEM OPOZORILI NA DOBRE LJUDI, DOBRA DEJANJA, DOBRE MISLI, DOBROTO....

Dajmo priložnost za dobro vsem nam v mesecu, ki naj bo vesel. Veselje je lahko tudi v tem, da razveselimo druge. Da smo pripravljeni s stiskom roke (no, ja ...to ne bo šlo....), objemom (no, ja ...težka bo...), poljubom (opala, virus...) ali pa samo s pogledom in nasmehom Kranju vdahniti malo tistih občutkov, ki jih imamo vsi tako v čislih in si jih vsak med nami želi zase in za druge.

December bo tudi s Trmo pester...podarite si jo!