29.10. so zalotili družino brez mask sredi Kranja. Vzrok: starša sta jedla rogljiček.

24.11. smo preverili: noben ukrep družini ni bil izrečen po skoraj mesecu dni

25.11. nas je država obvestila, da imajo za ukrep po zakonu 4 leta časa

Ne gre več za maske, rogljiček, kršitev, inšpektorje. Gre za neverjetno demonstracijo moči neke ustanove (inšpektorat) nad posameznikom. Potem, ko z ukrepom razburiš javnost in je zagrožena kazen 800 evrov za oba starša, ne storiš nič. Oziroma: postopek je v teku, dokler pa je tako....

Zato ne verjamemo nikomur več. Če je (bilo) vse jasno, čemu zdaj demonstracija birokracije nad družino, ki ji preti drastična kazen? Ali pa kazni sploh ne bo oziroma bo drugačna? Ne vemo.

JE MOGOČE, DA SE JE DRŽAVA USTRAŠILA ODZIVA JAVNOSTI IN SKUŠA Z DOLGOTRAJNIM POSTOPKOM PREPREČITI NOVE NEGATIVNE ODZIVE? NE VEMO. KAJ PA VEMO? DA S TEM POSTOPKOM DOKAZUJEJO, ZAKAJ JIM NE VERJAMEMO VEČ. ZAKAJ VSAK (DOBER ALI NE...) UKREP JEMLJEMO Z DVOMOM. KER JE STARŠEMA Z OTROKOMA TREBA ZAGROZITI Z 800 EVRI KAZNI, MINISTRI IPD. PA SE V NAJBOLJŠEM PRIMERU OPRAVIČIJO ZA KRŠITVE!?

AFERA ROGLJIČEK JE NAJBOLJŠE OGLEDALO KRIZE Z VURUSOM. DRŽAVA NAJPREJ UKREPA (KRŠITEV ODLOKA NI SPORNA!!!), A POTEM POKAŽE IN DOKAŽE, DA ZADEVI NI KOS. DA SI DOVOLI CINIZEM V SLOGU: IMAMO 4 LETA ČASA ZA ZGODBO O ROGLJIČKU...

Mi se bomo ob tem omejili na najdaljši možni rok za to, da kaj spremenimo. To je leto 2022. Volitve in kazen za tiste, ki nas s svojim cinizmom v najhujšem času prepričujejo, da smo državljani ničle v primerjavi s postopki ustanov, državne birokracije ipd. Da ne bo nič bolje?