Policija ni javnosti opozorila na nobenega od incidentov v Kranju čeprav drugače izredno lucidno obvešča občanke in občane o npr. zažganem smetnjaku. Toda to je pač stvar države, katere dogodke izpostavlja kot preventivo. Incident, ki se je - mimogrede - odigral dobesedno pred očmi znanega kranjskega politika iz vrha oblasti - je lahko samo trenutek slabosti človeka, ki noče nositi maske in mu je zato pripomba, da naj si jo nadene, "strgala film"! To je človeško. A če greš domov (z dvema majhnima otrokoma) in potem na spletu pohvališ svoje ravnanje, je zadeva mnogo bolj resna. Na tak način je nasilnež sporočil vsem nam, da za opozorilo glede maske lahko sledi batina silaka, ki je svojo telesno moč rad javno razkazoval.

Tu pa seveda ostaja kako vprašanje tudi policiji. Slednja v svojih zabaležkah ni omenila niti drugega, večjega incidenta s posledično hudimi telesnimi poškodbami kjer naj bi bila "usodna" prav tako zahteva po nošenju maske. Če torej policija takih dogodkov ne šteje za pomembne, zakaj bi jih drugi mediji? Ki so ob tem lepo molčali in še molčijo, Trma pa ne. Mi smo prepričani, da kri na mestnem asfaltu ne more biti prikrita, skrita ipd. Posebej zato, ker imamo nasprotnike mask v mestni oblasti, med izvoljenimi politiki. Ki seveda ne izpustijo priložnosti, da ob vsakodnevni rasti števila mrtvih ne poudarijo, da to ni noben virus ipd.

Pravico do takega razmišljanja ima vsak. Pravice do ravnanja ureja država. Priznam: tega se loteva zmedeno, slabo, nedosledno....toda: KAJ JE ODGOVOR, ALTERNATIVA, DRUGA PLAT? BRCA V GLAVO? NASILJE NA ULICI?

Policija ni jemala resno krvi zaradi opozoril o maskah. Njena presoja. Kot vemo, še ni uspela odkriti tistega, ki ja napadel policista med opravljanjem nalog. Očitno kriza kaže tudi na to, da bodo mordali državni organi napraviti temeljito analizo svojih ravnanj. Občan, ki dobil brco v obraz, bo svoje zadoščenje poiskal. Vsi mi pa se moramo vprašati: zakaj policijski molk o nasilju!?