Več za Kranj si je za "stik z volivci" kupila brezpilotno igračko, drona. Zoran za Kranj je doma "pozabil" omaro, ki bi morala biti v prostorih svetniške skupine, ker jo je tako naročil in dobil plačano. Zdaj pa mestna svetnica, sicer bivša državna sekretarka in visoko izobražena mestna svetnica plača iz denarja za svetniško skupino (kjer je sicer ona sama...) nekaj evrov za svetovanje obrtni zbornici...Nič narobe, dober nasvet je zlata vreden (smo že pometali pred svojim pragom)! Pustimo ob strani dejstvo, da je se sicer političarka dejansko ukvarja prav s - svetovanjem!? Pravnim, ekonomskim...Ampak kdo bi znal svetovati sebi, kajne? Zato na pomoč pride naročilnica in občina jo plača svetovalcem iz zbornice kjer...

Vsak od tistih, ki so do zdaj zapravljali za alkohol in pojedine, za zakuske in "srečanja z volivci", to počne po pravilniku iz leta 2004!? Ki je vmes doživel posmeh vse Slovenije z afero biftek....In zato je prav (?), da ima najbolj pošten in drugačen politik (če bi mu verjeli) omaro doma namesto v najetih prostorih svetniške skupine? In zato zidarju plača intelektualno storitev oblikovanja tekstov, ker je v istem podjetju glavna njegova politična podpornica? Vedno boste slišali, da gre za drobiž, da je to po praviliku mogoče, da ....zapravljanje našega denarja je stalno, vsakoletno. Ta sestava mestnega sveta ne dovoli razprave o tem, revizija poslovanja z našim denarjem pa je - skrivnost?!

Andreja Kert je nova svetnica, ki je v dobrem letu "pogruntala" novo obliko izboljšanja svojega dela. Res je, da se preživlja s svetovanjem, a je to premalo za to, da bi svetovala sebi pri delu v mestnem svetu....pa je pri roki naročilnica in plačilo svetovanja "domači" ustanovi. Ponavljamo: dokler bo v veljavi tak pravilnik kot ga imamo, bo mogoče kupiti drona, omaro, alkoholne pijače in še kaj za naš denar.

In pri obrambi teh privilegijev so enotni kot redkokdaj. Ne vsi, res je. A to je premalo....