Boštjan Trilar se je povzpel na županski stolček z zagovarjanjem etike in morale v politiki. Z njega je moralno in etično padel, ko se je pijan zaletel z občinskim avtom 2016 in potem zmerjal policiste. Odstopil ni čeprav ga je k temu pozvalo častno razsodišče, ki ga je sam ustanovil in utemeljil z njim ravnanje mestne politike. Nasprotno: odstopilo je razsodišče in omenjeni župan in zdaj mestni svetnik ni nikdar predlagal nove zasedbe.

Matjaž Rakovec je kodeks podedoval. Učinkovito pa ga je dokončno obglavil s tem, da je mestni svet (v njem so mnogi, ki so na kodeks prisegali - zlasti svetnika Trilar in Vehovec...) črtal člene o častnem razsodišču. In zato kodeks imamo in ga - nimamo.

Absurd hinavščine in sprevržene politične etike in morale kranjske politike je torej razgalila Trma: ko je treba kodeks, ki je z objavo v uradnem listu postal uraden predpis naše občine, ga ne moremo. Imamo ga, a ga nimamo. Je brezzobi tiger ali še bolje: je posmeh kranjski politiki, ki ga je naredila, vzpostavila, uničila in spremenila v lastno ogledalo: V NJEM JE POGLED NA LJUDI, KI SE ETIKI IN MORALI NA SVOJIH SVETNIŠKIH STOLČKIH SMEJEJO - MI PA TO PLAČUJEMO. IN ZATO NI ČUDNO, DA POČETJE MESTNE SVETNICE ŠE NI DOŽIVELO NITI ENEGA URADNEGA ODZIVA KOGARKOLI IZ KRANJSKE POLITIKE! KER JE ZA NJIH RAZBIJANJE NAŠE OBČINE TAKO NEPOMEMBNO KOT JE NEPOMEMBNO, DA IMAMO PREDPIS, KI GA NE MOREJO IZVAJATI.

Delajo kar hočejo, mi pa to plačamo. In se nam smejejo v obraz. Jutri bodo na volitvah prisegali na Kranj, danes se iz nas norčujejo. Ker smo tako zabiti, da ne razumemo, da so pravila zapisana, a se jih ni treba držati.

To je Kranj danes. Žal.