Je kriza z virusom politična? Kakor kje: v Sloveniji je. Ko smo včeraj zapisali, da bi morala Slovenija dobiti rusko cepivo, nismo vedeli, da bomo danes prebrali, da je Putina poklicala Merklova. In tema? Cepivo. Opala: je to že storil kdo od naših oblastnikov, morda premier? Ali je to morda naročil zdravstvenemu ministru? Opala: saj to je on sam. Ker ljudje zmorejo opravljati eno delo, en poklic - le on zmore voditi vlado in se boriti proti virusu!? In ker je vse skupaj tudi politika, beremo, da je Madžarska že dobila/naročila rusko cepivo, da se o njem očitno pogovarja Nemčija - kaj pa mi? Kaj pa država kjer smo prijateljstvo z Rusijo vedno poudarjali (čeprav so ob tem na drugem polu dobivali ošpice od jeze), kjer ustvarjamo lepe posle in tako naprej in nazaj?

Dokler bo zdravstveni minister svetoval predsedniku vlade in obratno, da je ideološko pravilno čestitati poražencu na ameriških volitvah lot zmagovalcu, mi cepiva iz Rusije ne bomo prejeli. Ker ga niti noče(mo)? Morda ga noče tisti, ki bi ga moral iskati dan in noč, mi ga vsekakor hočemo. Zdaj ni ovir: kmalu ga bo registrirala EU in prepričan sem, da ga bo Nemčija dobila kolikor ga bo hotela....

Pustimo cepivo, ki ga ni. Vprašajmo se o hitrih testih, ki so izpostavili Kranj kot najboljši primer šlamparije. Kako smo pa slednje kupovali? Kako smo dali posel mladim povzpetnežem, da so se s plaže delali norca iz vseh nas? Kdo je že za to kriv? Tisti, ki nam žugajo iz dneva v dan. Tisti, ki te teste proglašajo za verodostojne.

Če so verodostojni testi ob takih blamažah, je toliko manj verodostojna naša oblast. Pa ne gre za rdeče, črne, bele ali brezbarvne: to je ogledalo vse Slovenije.

ps

Dobro za Nemčijo, da gospa kanslerka bere Trmo, ha ha... (smeh je grenak)!