"Pokazal je, da ima jajca!" - fraza za pogumne? Morda. Vsekakor je malo ali precej seksistična. In zato jo načelno odklanjam, zaradi splošne uporabnosti "med ljudstvom" pa tokrat uporabljam.

Testi, ki so jih včeraj opravile kranjske učiteljice (tu naj oprosti manjšina - torej moška populacija) so zdaj res testiranje, kdo ima...Kajti tole pa ne moremo kar "dol pojesti": nekdo nas vleče za...karkoli! Testi, ki en dan pokažejo, da imamo 164 pozitivnih s Covidom19 in naslednji dan zopet nudijo drugačno število (manjše, predvidevam - rezultatov še ni), so ogledalo države - vlade - ministra za zdravstvo - ekspertne skupine in na koncu domače zdravstvene ustanove, ki nam najprej zatrjuje, kako kakovostni so....nato pa (za zdaj) umolkne!

Tega početja mora biti konec, ker ljudje doživljajo stiske in travme in trpijo tako ali drugačno škodo. Ki jo povzroča lastna oblast: nesposobna do bolečine in brez tistega iz naslova....Test zanjo moramo napraviti tisti, ki smo testirani do onemoglosti: koliko zdržimo, preden ponorimo!

Prepovedi, zapovedi, odpovedi ipd. te vlade niso vredne nič več. Po takem polomu v Kranju, je to nesporno in dokazano. Ne zanima nas več, kako si bodo podajali vroč kostanj odgovornosti in krivde, riba smrdi pri glavi: človek, ki naj bi bil vojskovodja, je izgubil bitko in vojno. Ne z virusom, to bilo prelahko. Izgubil je proti lastnemu ljudstvu, ki mu ne verjame več.

Tu je vsa tragičnost in tragedija tega lika, ki nam še naprej sleherni dan skuša povedati, da (nas) vodi. Lahko po funkciji, lahko po logiki večine v parlamentu, lahko po sili razmer - dejansko pa nič več. Hitri testi naših testisov so pokazali, da nima ....! Če bi jih imel, bi šli na volitve in izbrali na novo. To je edini recept demokracije. Ampak tega on ne bo storil in nas bo testiral toliko časa, da bo počilo: nam in pri njem....