Trma je posebna po tem, da se loti tem in področij in ljudi, ki so z njimi povezani. Ena od takih tem je: zakaj bi vi, ki polnite proračun, plačevali privilegije lokalnim politikom? Kjer lahko štirje svetniki (nekoč) "požro" sto kil "tatarca" in se jim nič ne zgodi? Kjer ista stranka potem za dva svetnika potrebuje po šest računalnikov in telefonov? Kjer si druga stranka za "delo svetniških skupin" kupi drona in aparat za kavo?

Posebno poglavje v življenju novinarja so nezmotljivi politiki in politiki polnih ust poštenja, vrednot ipd. Taki so navadno na spolzkem terenu, ki se mu reče: zloraba javnega denarja! Za drobne ali velike lumparije. Vse s pretvezo resnice, pravice ipd. Tudi take imamo med nami, žal.

Zanimivo je tole: do revizije, pregleda in ugotovitev, kako so mestni politiki porabili denar za svetniške skupine v letu 2019, ne moremo. Ker so to podatki, ki bi....(razlogi so po naši oceni tako nesmiselni, da jih nima smisla ponavljati). Za tem pa stoji sedanja uprava mestne občine Kranj. Je potem čudno, če na dnevni red mestnega sveta ne pride sloviti pravilnik, ki omogoča požrtije z biftkom in čevapčiči, ki omogoča nabave telefonov in računalnikov in ...?

Kodeks etike ravnanja politikov je ena največjih sramot v zgodovini občine po osamosvojitvi. Ne zaradi vsebine, zaradi dogajanja z njim. Pokopali so ga tisti politiki, ki so za svoje drobne privilegije pripravljeni narediti vse.

Vašemu otroku morate telefon, računalnik kupiti vi. Spotoma ga pa kupite še tistim, ki delajo v dobro Kranja. Ali res?