Stranka z dvema svetnikoma je v svojem mandatu potrebovala in za naš denar kupila in dobila 12 naprav. Potem je stranka nekako izginila s političnega prizorišča, ker je predsednica tik pred volitvami odšla v drugo stranko kjer si je obetala mandat in ga tudi dobila. Ta stranka je kmalu po volitvah in v času veselega decembra kupila brezpilotno letalo (igračo ali pripomoček) za "delo z volivci" in v prejšnjem mandatu - aparat za kavo!?

Vse to je delček iz zgodbe o malih privilegijih, ki pa na koncu pomenijo tisoče evrov našega denarja. Politično kleptomanstvo namreč poteka iz mandata v mandat, velikih razlik ni. Kupujejo se telefoni in dron, aparat za kavo in računalniki - ker naj bi imeli svetniki in svetnice do tega pravico, ker vse to potrebujejo za delo svetniških skupin. Kot je resnični svetnik potreboval omaro, jo naročil in plačal z našim denarjem, potem pa jo shranil kar v domači hiši in ne morda v prostorih svetniške skupine.

Pa saj imamo pravilnik o tem!? Če je vse skladno z njim, lahko delajo kar hočejo (in to tudi počnejo). Gostijo se za tisoče evrov po gostilnah - tudi o tem so dokazi jasni. Ampak: čar je ravno v tem, da pravilnika ta ista politika ne želi spremeniti in se otepa tudi dejstva, da je bila o porabi denarja po tem pravilniku za leto 2019 opravljena revizija. Ki pa je (še) skrivnost. Ni dostopna javnosti čeprav gre za porabo javnih funkcionarjev, ki trošijo javen denar iz javnega vira.

Ista stranka,ki za dva svetnika potrebuja 12 naprav, je pred leti "požrla" preko sto kil biftka in še sto kil drugih mesnin. Kranju se je smejala vsa Slovenija, dejansko pa se ni zgodilo nič. In se ne bo dokler je svetniški stolček pripomoček za dostop do drobnih in bolj ali manj skritih privilegijev.

Ki jih plačate vi, jaz, mi....