Veste, zakaj se je mestna svetnica, ki je na volitvah dobila manj kot 1000 (tisoč) glasov odločila, da razbije občino kjer je bila izvoljena? Na seji kjer je glasovala proti proračunu Kranja, je odločno povedala, da do zdaj s svojimi predlogi ni bila uspešna, zato bo ustanovila svojo občino! Je morda kdaj pomislila, da pa njeni predlogi niso bili dobri? Ali vsaj sprejemljivi? Kajti: ko se je lotila Komunale in direktorja, se je izkazalo, da je slednji prekinil pogodbo z njenim družinskim podjetjem in potem je bil naenkrat slab in nesposoben ipd.? Ali pa boj za gostince ipd. oziroma frontalni napad na zavod kjer je prej leta in leta sedela v svetu zavoda in o tem ni črhnila niti besede - zdaj bi zavodu nekaj vzela pa drugim dala pa...

Ne, to ni napad na svetnico. Ona ima vso pravico dajati predloge, spreminjati odloke ipd. Ampak: če občinski financar trdi javno, da je njen predlog nezakonit, bi se morala vendarle malo vprašati o politiki, ki ni samo njena in njej lastna. Vrtičkarstvo je kranjska, gorenjska, slovenska politična značilnost kjer - kot pravi pregovor - mnogi zaradi dreves nikdar ne vidijo gozda.

Nova občina prkatično brez ene same večje in bolj pomembne dejavnosti, naj bi bila raj za tako politiko drobljenja. Kjer velja matematika limanice: znižali bomo prispevek, dobili več od tam in tam in cedila se bosta med in mleko.

Kranj ni idealen okvir za vsa naša pričakovanja. Marsikaj nam ni všeč in marsikaj bi spremenili. Ključno je, koga smo in bomo volili. Njim dajemo v roke 60, 70, 80 milijonov letno! Tukaj pa pridemo do delitve kolača kjer trčijo interesi. In kjer so vsaj nestrokovni, vsebinsko in oblikovno nevzdržni predlogi k sreči ustavljeni. Ne z močjo, z voljo večine. Dokler je svetnica z Mlake mislila, da je večina, ji je bilo prav. Ko je ugotovila, da to ni, je sklenila razbiti Kranj.

Ko ji nova občina ne bo všeč, ostane še ena rešitev: občina Mlaka....