Naivnež bi pomislil, da gre pri vsem za razum, matematiko, seštevek koristi in slabosti. Ne, za politiko gre. Kjer so koristi prav tako pomembne. Seveda z okvirjem: strankarske koristi in/ali koristi posameznih politikov?

V Kranju ni nič drugače kot drugod: mnogi skušajo iz vsake naložbe, prodaje parcele ipd. potegniti kaj zase. Tudi v mestnem svetu so taki. Poznamo primer "najbolj resnicoljubnega", ki je kmalu po začetku mandata bil v eni znani kranjski ustanovi s ponudbo, "da lahko pomaga za pet jurjev...". Ne, ne vemo, kdo bi to bil in ne, nimamo dokazov - če seveda pripoved šokirane "druge strani" odmislimo.

Odločitev o igralnici je tipičen primer posla kjer je mnogo vpletenih in verjetno tudi takih, ki najdejo korist. Tragično bo, če se izkaže, da še en tak posel poteka po ovinkih, ki prej ali slej postanejo ravne ceste in se na njih daleč vidi. Odločitev politike o tujcih, ki želijo pri nas igralnico in nam to prodajajo kot "korist za Kranj", bo petega maja zelo zanimiva. Razprava tudi. Kako zanimivo bo, če bodo kar naenkrat na istem bregu taki, ki se (politično in celo osebno) gledajo kot pes in mačka!?

Volivci smo zaupali odgovornost odločanja leta 2018. In naslednje leto jo bomo zopet. Lista Kranjska trma je ena od idej, ki nam šinejo na misel: ALI LAHKO ZBEREMO TOLIKO GLASOV, DA V KRANJU OB TAKIH ODLOČITVAH KOT JE TALE O IGRALNICI, NE BO DVOMA!? ALI PA BI SE TUDI TRMA PRODALA!?

To pa so vprašanja kjer je verjetnost točnega odgovora tako velika kot je verjetno, da bo še kdo drug razen lastnikov avtomatov - vlekel dobiček....