Lahko oporekate karieri in dosežkom Bojana Jokića, kapetena Slovenije, ki s 100 nastopi za državo predstavlja nogometno avtoriteto? Lahko negirate dosežke fanta s Planine Siniše Anđelkovića, ki je kot bivši Triglavan naredil kariero v ligah zahtevne Italije? Vam je znano, da je Miral Samardžić v Triglavu stopil na pot razvoja do reprezentance, danes je v Katarju!? To so fantje, ki so zatresli Kranj danes opoldne z visoko stopnjo "po nogometni Richterjevi lestvici"! In njihov predsedniški kandidat je bivši direktor Brda, bivši minister Iztok Purič, ki je od nekdaj obiskovalec in navijač tekem Triglava - zdaj pa ga bo vodil, če bo dobil zaupanje v klubu - izven njega ga ima! Kar je posebej zanimivo - vrača se Jure Gortnar, mladi poslovnež in človek, ki je dejansko spremembe spodbudil s tem, da je odstopil kot predsednik...

Ne vemo, ali bodo uspeli. In niso sami, ker je izredno pomemben Jani Černe, podžupan Kranja kot vezni nogometni človek, ne (samo) politik. In še koga bomo razkrili v prihodnjih dneh. Ne zato, ker bi kar nekomu dali absolutna pooblastila za to, da vodi Triglav, ampak - na primer- zaradi bizarnosti, ki se dogajanje zdaj v klubu, ki je pod tem vodstvom pristal najnižje v primerjavi z vsaj desetletjem nazaj!

Vsakdo, ki se javno izpostavi, želi spremembe in hoče napredek, mora to dokazati in pokazati. Deset let je dolg čas in žal je Triglav v tem času ob vseh vzponih beležil padce, ki so najhujši prav zdaj. Lani so zasijali reflektorji nad igriščem, zdaj se mora posvetiti vsem v Kranju in širše, da Triglav mora naprej. Ne zaradi zasebnih poslov in preživetja tistih, ki so pri koritu - zaradi nogometa, ki ima 100 letno tradicijo.

Prepričan sem, da bodo vsi tisti, ki so odgovorni za klavrno stanje, vsaj zdaj zmogli moralno držo in odstopili. Ali pa bodo Bojanu Jokiću morda rekli, da ni poklican za spremembe in razvoj? Ali pa bodo vsem, ki to podpirajo in stojijo za kandidatom Iztokom Puričem rekli, da je to kar zdaj imamo - dobro?

V športu so kazalci jasni: rezultati, stanje kluba, delo z mladimi. To so razlogi, da so trije (in še kdo zraven) odlični nogometaši kranjsko javnost in Triglav pozvali sa svojim sodelovanjem v novem projektu k prenovi. Trapasto bi bilo, če bi kdo razmišljal, da gre za kake položaje, stolčke ipd. GRE ZA TRDO DELO NA IGRIŠČU IN OB NJEM!